Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιανουαρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Ο Άκης Πετρετζίκης σήμερα παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ λιτό μενού, για το οποίο δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια χωριάτικη ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά, ένα κατεξοχήν comfort foodπου, ενώ ακούγεται απλό δεν είναι τόσο, αφού τα λαχανικά ανεβάζουν την θρεπτική του αξία.
Την ίδια στιγμή, η παρασκευή του δεν είναι καθόλου δύσκολη. Αρχικά, ο Άκης δημιουργεί μια γέμιση, σοτάροντας σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτει πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια, μανιτάρια από κονσέρβα, ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας, ντομάτα κονκασέ, τα σιγοβράζει όλα μαζί και, αφού αφαιρέσει από τη φωτιά, βάζει κασέρι τριμμένο και ανακατεύει.
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζει χωριάτικα φύλλα , πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, απλώνει τη γέμιση σε στρώσεις ενδιάμεσα από φέτες ζαμπόν, από πάνω καλύπτει με άλλα χωριάτικα φύλλα, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, ψήνει και σερβίρει την υπέροχη αυτή πίτα.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού που το κάνει γρήγορα και εύκολα στο air fryer, για να αποδείξει πως λίγη μόνο φαντασία χρειάζεται για να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα. Πρώτα, ετοιμάζει πλιγούρι βάζοντάς το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μαζί με αλάτι και πιπέρι, σοτάρει, προσθέτει νερό, κλείνει με το καπάκι και βράζει.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύει γιαούρτι, αυγό, τυρί, αλάτι και πιπέρι, ενώ σε κομμάτια από στήθος κοτόπουλου ρίχνει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μεταφέρει στον κάδο του air fryer, απλώνει από πάνω το μείγμα του γιαουρτιού και ψήνει. Στο πλιγούρι βάζει ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο ψιλοκομμένα, χυμό λεμονιού, και σερβίρει με το κοτόπουλο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει ένα κέικ με καβουρδισμένο βούτυρο τόσο αρωματικό και βουτυράτο, αλλά με μια τόσο ισορροπημένη γεύση και υφή που δεν θα το πιστεύετε. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, όπου καίει το βούτυρο. Το βάζει στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σπάει σε κομμάτια, το βάζει στον κάδο του μίξερ και το χτυπάει μαζί με καστανή ζάχαρη, αυγά, γάλα και βανιλίνη.
Σε μπολ ανακατεύει μπέικιν με αλεύρι, ρίχνει στον κάδο του μίξερ, χτυπάει, βάζει όλο το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, ανακατεύει, μεταφέρει σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα, απλώνει, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, Χ (twitter) και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.