Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, το μενού του οποίου είναι αρκετά χειμωνιάτικο, αφού οι συνταγές του θα μας προσφέρουν μια ζεστή απόλαυση σε κάθε μπουκιά, ότι ακριβώς χρειαζόμαστε όλοι αυτήν την εποχή.
Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει μια τηγανιά με λουκάνικα και φασόλια, πολύ χορταστικό φαγητό, θρεπτικό και πάρα πολύ εύκολο. Η διαδικασία ξεκινάει στην κατσαρόλα, όπου ο Άκης βράζει για μισή ώρα φασόλια χάντρες μαζί με αλάτι, ενώ σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρει κομμάτια από κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, σκόρδο και χωριάτικα λουκάνικα.
Σβήνει με κρασί, προσθέτει ντοματίνια και ύστερα ρίχνει ένα dressing με νερό, χυμό από λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σουρώνει τα φασόλια, τα μεταφέρει στο τηγάνι, αφήνει να μαγειρευτούν όλα μαζί και σερβίρει αυτό το υπέροχο φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει κρεατόσουπα με οσομπούκο και την κάνει στην χύτρα ταχύτητας για να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια και να έχει ένα αποτέλεσμα που θα λιώνει στο στόμα. Αρχικά, ανακατεύει το κρέας με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και του δίνει χρώμα στη χύτρα ταχύτητας.
Προσθέτει κρεμμύδι, καρότα, σκόρδο, σέλερι και πατάτες, μαζί με βούτυρο, ρίχνει επιπλέον δάφνη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, νερό, και μαγειρεύει για 40 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνει χυμό από λεμόνι και σερβίρει με μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και σκορδόψωμο.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει σταφιδωτά, αυτό το γλύκισμα που μας έρχεται από την Κρήτη, όπου ευδοκιμεί η παραγωγή της σταφίδας σουλτανίνας. Μαστιχωτό, με διαφορετικές υφές και υπέροχη γεύση, είναι ένα υπέροχο γλύκισμα μοσχοβολιστό και αφράτο από τριφτό μπισκότο, γεμισμένο με μείγμα από αλεσμένη σταφίδα, που φωνάζει Ελλάδα και αξίζει να μάθετε. Η διαδικασία γίνεται σε ένα μπολ, όπου ρίχνει χυμό πορτοκαλιού, ρακή, σπορέλαιο, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, ξύσμα από πορτοκάλι, αλάτι, ανακατεύει, προσθέτει αλεύρι με σόδα και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύει ξανά, μέχρι να έχει μια εύπλαστη ζύμη.
Σε άλλο μπολ μουλιάζει σταφίδες σουλτανίνες σε καυτό νερό και τις σουρώνει καλά. Χωρίζει την ζύμη σε 3 ίσα μέρη, ενώ σε έναν πολυκόφτη χτυπάει καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο, τα αφαιρεί σε ένα μπολ, στύβει τις σταφίδες, τις βάζει στον πολυκόφτη, προσθέτει κανέλα και γαρίφαλο και χτυπάει να πολτοποιηθούν. Προσθέτει το μείγμα από το σουσάμι και το αμύγδαλο, χτυπάει ξανά και αδειάζει όλη τη γέμιση σε ένα μπολ.
Χωρίζει το ζυμάρι σε 3 κομμάτια, αλευρώνει καλά, και ανοίγει πρώτα με τα χέρια και μετά με έναν πλάστη. Χωρίζει και τη γέμιση στα 3, την βάζει πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης, πατάει με τα χέρια, διπλώνει, ενώνει τις άκρες, χωρίζει το ζυμάρι σε 7 κομμάτια, μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα , ψήνει, αφήνει στην άκρη για να κρυώσουν και σερβίρει.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, Χ (twitter) και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.