Μαρία Φιλίππου: «Εχω ζήσει τον πόλεμο του ’74 – ακούγαμε εκκωφαντικούς θορύβους από τους βομβαρδισμούς»

«Σαν παιδί έχω ζήσει τον πόλεμο του ’74 . Παίζαμε με τα ξαδέλφια μου στην αυλή και ακούγαμε εκκωφαντικούς θορύβους από τους βομβαρδισμούς» εξομολογείται η Μαρία Φιλίππου σε συνέντευξη της στο MEGA.

H γνωστή ηθοποιός Μαρία Φιλίππου θα συμμετάσχει στο νέο επεισόδιο της σειράς Famagusta. «Η Famagusta είναι μία σημαντική κατάθεση των δημιουργών της. Είναι μία μυθοπλασία που εμπεριέχει αληθινές μαρτυρίες και που φωνάζει “δεν ξεχνώ”, γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε».

Σαν παιδί έχω ζήσει τον πόλεμο του ’74 . Παίζαμε με τα ξαδέλφια μου στην αυλή και ακούγαμε εκκωφαντικούς θορύβους από τους βομβαρδισμούς. Μας έλεγε η μάνα μου “πέστε όλοι κάτω”. Και πέσαμε και θυμάμαι τον τρόμο του να σηκωθώ. Έλεγα “κι αν δεν είμαστε όλοι;”

Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα οι οικογένειες των αγνοουμένων, το ότι δεν ξέρεις αν ο άνθρωπος σου ζει ή πέθανε. Θυμάμαι μαυροφορεμένες γυναίκες να περιφέρονται με μία φωτογραφία μπας και μάθουν κάποιο νέο. Οι Τούρκοι είχαν πεσόντες πολέμου, όλοι οι αγνοούμενοι επέστρεψαν. Εμείς έχουμε και άμαχο πληθυσμό. Με πήρε ο Ανδρέας Γεωργίου και μου λέει σε δυο μέρες έχεις γύρισμα στη Famagusta. Mόλις μου είπε ο Γεωργίου ότι είναι για μία αφήγηση στη Famagusta το ένα πόδι μου ήταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο για την Κύπρο».

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο της «Famagusta»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebookΧ (twitter) και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

Δείτε επίσης