Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνομιλεί με τον Φοίβο Δεληβοριά στο «Ντιβάνι του ΙΑΝΟΥ»

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνομιλεί με τον Φοίβο Δεληβοριά, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για τον νέο κύκλο «Στο Nτιβάνι του ΙΑΝΟΥ»: Οι καλεσμένοι θα συζητάνε πίνοντας, όπως ακριβώς πριν και μετά τις πρόβες, με μόνη διαφορά… μπροστά σε κόσμο. Θα ερωτηθούν για τα παιδικά τους χρόνια, τα τραύματα και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης και της φήμης· την τέχνη τους και τις πιο αστείες ιστορίες, που έχουν όλοι κάπου κρυμμένες. Μια τρυφερή ανάκριση, που στο τέλος πάντα καταλήγει σε τραγούδι.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο: Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε μουσική στο Λονδίνο από το 1975 έως το 1980, στο Guildhall School for Music and Drama, και μετά στην Ecole Normale de Musique στο Παρίσι. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάστηκε ως μουσικός με τον Μάνο Χατζιδάκι και ως ενορχηστρωτής στην δισκογραφία. Από το 1986 γράφει μουσική για τον κινηματογράφο, για τηλεοπτικές σειρές, για θεατρικές παραστάσεις και για ντοκιμαντέρ. Το 1993 απέσπασε το πρώτο βραβείο Καλύτερης Μουσικής για την τηλεοπτική σειρά “Africa” και το πρώτο βραβείο Καλύτερης Μουσικής Τηλεοπτικής Διαφήμισης. Το 1999 πήρε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία του Κώστα Καπάκα “Peppermint”. Το καλοκαίρι του 1998 έγραψε μουσική για την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, που ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου από το Εθνικό Θέατρο. Έχει ηχογραφήσει συνολικά δεκατέσσερις δίσκους, εκ των οποίων οι έξι ήταν με κινηματογραφικές μουσικές. Από το 2003 έχει ιδρύσει τη δική του δισκογραφία εταιρεία μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, το Cantin.

Δείτε επίσης