Υστερόγραφο / Ο Λάζαρος Βαρτάνης γράφει για το «Έλα να παίξουμε» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου

Πριν από ένα χρόνο ο Στέφανος Παπατρέχας, με τον οποίο είμαστε πολύ φίλοι, μου έστειλε να διαβάσω ένα έργο της Γεωργίας Πιερρουτσάκου – την οποία δεν γνώριζα καθόλου και ούτε αυτή με γνώριζε – μήπως και με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε αυτό με κάποια ιδιότητα. Ο ίδιος θα έπαιζε μαζί με τη Γεωργία η οποία θα το σκηνοθετούσε κιόλας.

Διαβάζοντάς το συγκινήθηκα βαθιά. Δεν πίστευα ότι ένα σύγχρονο έργο με θέμα τον έρωτα θα ήταν τόσο καλογραμμένο. Η ιστορία; Δύο αφηγητές, ένας μαύρος βασιλιάς και μια λευκή βασίλισσα – αιώνιοι εραστές και ταυτόχρονα ανταγωνιστές – διηγούνται κάθε βράδυ ιστορίες ερωτευμένων ζευγαριών, ψάχνοντας να βρουν τη δική τους λύτρωση. Ζουν σε ένα περίεργο σκακιστικό σύμπαν και πλάθουν χαρακτήρες που συναντιούνται κι ερωτεύονται ξανά και ξανά και ξανά και ξανά απ΄ την αρχή. Αυτή τη μέρα μας μιλάνε για την ιστορία του «Εκείνου» και της «Εκείνης»…

Πως τα σκέφτηκε όλα αυτά; Ήταν αδύνατο να πω «όχι». Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους με εμπνευσμένη γραφή.

Συναντηθήκαμε όλοι μαζί και συνέβη κάτι μαγικό. Δυο, μέχρι πρότινος, άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι αποφάσισαν να το συν σκηνοθετήσουν. Μεγάλη τρέλα που όμως μας βγήκε σε πολύ καλό. Γελάσαμε πολύ οι τρείς μας, περάσαμε πραγματικά φανταστικά στις πρόβες και στις παραστάσεις στο θέατρο Επί Κολωνώ. Τόσο πολύ που αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε και φέτος. Αυτή τη φορά στο Faust.

Δεν είναι μια απλή επανάληψη. Ο κάθε χώρος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Θέλει ψάξιμο από την αρχή. Άλλωστε και εμείς είμαστε διαφορετικοί σε σχέση με πέρυσι. Σκοπός μας είναι να ξαναπούμε αυτή την υπέροχη ιστορία αλλά πηγαίνοντας τη και ένα βήμα παρακάτω. Τα ξαναζεσταμένα φαγητά δεν είναι ποτέ ωραία.

Ανυπομονώ για τη δεύτερη πρεμιέρα μας, λοιπόν, σα παιδάκι.

Ο Λάζαρος Βαρτάνης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης και συν-σκηνοθετεί με την Γεωργία Πιερρουτσάκου το θεατρικό έργο «Έλα να παίξουμε» στο θέατρο Faust. Πληροφορίες για την παράσταση εδώ. Παράλληλα, συν-σκηνοθετεί τον μονόλογο «Φροσύνη» με τον συγγραφέα του έργου
Στέφανο Παπατρέχα.

Δείτε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.