Έκθεση / «The Human Passage»: Η Gilda Frumkin στην Art Appel Gallery

Εγκαίνια: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 20:00 – 23:00

Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 έως 23:00 την ατομική έκθεση της ζωγράφου Gilda Frumkin με θέμα : «The Human Passage»

Η ζωγράφος σημειώνει: «Το ανθρώπινο πέρασμα» με συντροφεύεμε παρακινεί, με συμπληρώνει. Ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία από την αγάπη μου για τα αντικείμενα που έβλεπα παρατημένα και ξεχασμένα σε ακτές και όχι μόνο… πράγματα που μου θύμιζαν το μόχθο και τα όνειρα καθημερινών ανθρώπων. Ο άνθρωπος είναι παντού στα έργα μου… είναι κυρίαρχος παίκτης, πρωταγωνιστής της ζωής και της καθημερινότητάς του… Η ζωγραφική απεικόνιση μέσα από αφαιρετικές ή μη φόρμες μάς οδηγεί σε συναισθήματα που προσαρμόζονται στη διάθεση της στιγμής. Αγαπώ το κάθε λεπτό που βρίσκομαι παρέα με τη ζωγραφική μου. Ευλογημένες εκείνες οι ώρες! Κορύφωση συναισθημάτων όταν μπορεί αυτή καθαυτή η τέχνη να μοιράζεται και να γεννά συναισθήματα… Τότε είναι ζωντανή, και ζω και εγώ μέσα απ’ αυτήν. Συνεχής επιθυμία και προσπάθειά μου είναι τα θέματά μου να αφήνουν ίχνη που μαρτυρούν το πέρασμα της ζωής.

Λίγα λόγια για τα έργα της έκθεσης:
Τα έργα που αποτελούν την ενότητα της έκθεσης της ζωγράφου Gilda Frumkin με τίτλο “The Human Passage” είναι λάδια σε καμβά. Το “Ανθρώπινο Πέρασμα” αποτελεί το σύνολο κοινωνικών και συναισθηματικών θεματικών – μια ενότητα που έχει την δύναμη να ταξιδέψει τον νου και το σώμα. Για το ταξίδι επιλέχθηκαν θέματα που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου περάσματος. Με την πρώτη ματιά συναντάμε την χαρά, το συναίσθημα, τον ήλιο και τη θάλασσα. Μετά από παρατήρηση αρχίζει να φαίνεται και ο ανθρώπινος πόνος ο οποίος κρύβεται μέσα στις καθημερινές συνήθειες και μέσα στα τοπία που κοιτάζουμε άλλοτε για να βρούμε απαντήσεις και άλλοτε για να ξεχάσουμε. Η Gilda Frumkin σκιαγραφεί με τα έργα της τον καθημερινό αγώνα για κάθε ψυχολογικό ή πραγματικό πέρασμα, με επιδέξιο και παραστατικό τρόπο και παράλληλα λούζει τον χώρο με την ζεστασιά του ήλιου και την αύρα της αισιοδοξίας που μας ψιθυρίζει στο αυτί ότι πολύ σύντομα θα ανάψει και για μας το πράσινο φανάρι.

Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου / [email protected]
Διάρκεια έκθεσης από 16 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2019
Διεύθυνση: Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι Αθήνα
Πληροφορίες: 211 11 540 30 / [email protected]
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 20:30 (Την ημέρα των εγκαινίων η gallery ανοίγει στις 20:00) / Σάββατο 11:00 –15:00 / Κυριακή κλειστά / Δευτέρα κατόπιν ραντεβού
Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε επίσης