«Ο επισκέπτης» από τον Tony Gardner στο Θέατρο A Small Argo Full of Art

0

Μια από τις πρώτες γραπτές ιστορίες που αφορά σε γυναικείες σχέσεις με άξονα το φύλο και τη σεξουαλικότητα -η διάσημη γοτθική νουβέλα του 19ου αιώνα «Καρμίλλα» του Ιρλανδού J. Sheridan Le Fanu- δίνει το έναυσμα για την παράσταση «Επισκέπτης» από την ομάδα WasteLab, σε σκηνοθεσία του Άγγλου Tony Gardner, από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, μόνο για 10 παραστάσεις, έως την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019, στο Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο.

Τοποθετημένη στη Νάξο του 1930 και με φόντο το ξέσπασμα μιας επιδημίας χολέρας, που τότε έπεισε τους ντόπιους για την ύπαρξη βρυκολάκων στο νησί, η ιστορία επικεντρώνεται στη Λώρα που ζει μια μοναχική ζωή και στον κόσμο της που κατακερματίζεται από μια μυστηριώδη επισκέπτη, την Καρμίλλα, που εισβάλλει στη ζωή της, για να τη γοητεύσει, αποπλανήσει και… απομυζήσει.

Ο «Επισκέπτης» είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της νουβέλας του Sheridan Le Fanu που ρίχνει φως σε θέματα όπως η απελευθέρωση και ανεξαρτησία πέρα από τις νόρμες του φύλου, ο βαμπιρισμός στις σχέσεις, αλλά και σε ένα άλλο επίπεδο… η αιώνια πάλη με τον εαυτό.

Την ομάδα WasteLab δημιούργησαν η Δάφνη Σκρουμπέλου, η Τζο Μελίδου και η Βασιλεία Κανάκη, όταν τους ένωσε η Wasteland του T.S. ELIOT σε ένα εργαστήρι υποκριτικής. Φέτος συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη Tony Gardner από το Λονδίνο, ο οποίος υπογράφει -εκτός της σκηνοθεσίας- και τη δραματοποίηση του έργου «Επισκέπτης».

Ο Gardner έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στο Camden People’s Theatre και έχει διδάξει ΒΑ Performing Arts στο Met University του Λονδίνου για αρκετά χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί στο Εθνικό Θέατρο της Ιταλίας, στο Royal Court του Λονδίνου, στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, όπως επίσης και στη διάσημη Σχολή Κινηματογράφου και Υποκριτικής της Λοτζ στην Πολωνία.

Κείμενο – Δραματουργία: Tony Gardner
Μετάφραση: Δάφνη Σκρουμπέλου
Σκηνοθεσία: Tony Gardner
Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Διγώνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Σκηνικά – Κοστούμια: Tony Gardner
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλεία Κανάκη
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία-Άννα Γιαννούλου
Φωτογραφία: Δημήτρης Μπεκιάρης
Σχεδιασμός αφίσας: Φοίβος Σκρουμπέλος
Curator: Χρύσα Καψούλη
Επικοινωνία: Άρης Σομπότης

Παίζουν οι Δάφνη Σκρουμπέλου και Τζο Μελίδου

Παραστάσεις: ΚάθεΠέμπτη και Παρασκευή (21:15), από 10/1/2019 – 08/02/2019 | Εισιτήρια: 12€ (γενική), 8€ (μειωμένο) | Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου & Viva.gr | Διάρκεια: 90 λεπτά |
Διεύθυνση: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα 104.37 (στάση Μετρό: «Μεταξουργείο») | Τηλέφωνο: 2105201684

Δείτε επίσης