ΥΨΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Ύψωσε τον Πολιτισμό - Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Τέχνη, Κριτικές, Άρθρα, Ζωή, Άνθρωποι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Θέατρο | Συνοπτικός προγραμματισμός θεατρικών παραστάσεων και εργαστηρίων του Θεάτρου Τ

Δυναμικά ξεκίνησε το 2018 για το Θέατρο Τ, με την παράσταση Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή να σημειώνει μεγάλη επιτυχία και συνεχή sold out από την ημέρα της πρεμιέρας της (25 Δεκεμβρίου 2017) μέχρι σήμερα. Το ίδιο δυναμική προβλέπεται και η συνέχεια, με ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικά ανήσυχο και πολυποίκιλο, αλλά και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με εργαστήρια και σεμινάρια που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της θεατρικής δημιουργίας.

Φεβρουάριος 2018

Tennessee Williams, Γυάλινος Κόσμος
Έως και τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι παραστάσεις για το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Γιώτα Φέστα, Χρήστο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Συναπίδου και Δημήτρη Κρίκο.
Παραστάσεις: Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 18:00 & 21:30 | Κυριακή 19:00
Ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια. Αγορά εισιτηρίων μέσω viva.gr

​Νίνας Ράπη, Splinters
Επτά μονόπρακτα γραμμένα με χιούμορ που επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε. Μετά τη θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς στο A Small Argo Full of Art στην Αθήνα, το νέο έργο της Νίνας Ράπη παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ. Παίζουν: Νίκος Βατικιώτης, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Γυφτάκη και Νίκος Τσολερίδης.
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 21:30 | Τετάρτη 22:00 | Αγορά εισιτηρίων μέσω viva.gr

Κατερίνα Συναπίδου, Γιώτα Φέστα και Χρήστος Παπαδόπουλος
Μάρτιος 2018

Federico Garcia Lorca, Περλιμπλίν και Μπελίσα
Η Ομάδα Τέχνης Oberon από τη Θεσσαλονίκη μάς ταξιδεύει στον ποιητικό κόσμο του Federico Garcia Lorca μέσα από την ερωτική ιστορία του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα, ένα έργο που παντρεύει το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέκου Σπυριδάκη, με τους Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή, Δήμητρα Πάσιου και Σοφία Σασλή.
Παραστάσεις: Από τις 9/3 | Παρασκευή-Σάββατο 21:30 | Κυριακή 21:00

Γεωργίας Βεληβασάκη, Κοντσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε
Μια μουσικοθεατρική performance με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Το κείμενο της Γεωργίας Βεληβασάκη «συνομιλεί» με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Ελύτη, Σεφέρη, Καρβελά, Kant, Χειμωνά, Πλάτωνος, Κορνάρου, Παναγιωτίδη, Bishop, Pessoa και Borges, ενώ ακούγονται μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, τάνγκο, φλαμένκο και άλλα στίγματα.
Παραστάσεις: 12-27/3 | Δευτέρα-Τρίτη 21:30

Γεωργία Βεληβασάκη
Απρίλιος 2018

Ζοέλ Πομερά, Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα
Μετά το Τέλος του Παιχνιδιού του Σάμουελ Μπέκετ, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει με ένα έργο που μιλά για το αδιέξοδο της αγάπης, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.
Παραστάσεις: Από τις 13/4 | Παρασκευή-Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Εξομολογήσεις
Τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. Τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν τις εικόνες του λόγου του Παπαδιαμάντη, ενώ η μουσικός επί σκηνής Έλσα Μουρατίδου ντύνει την παράσταση με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους ιδιαίτερου αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα.
Παραστάσεις: Από τις 11/4 | Τετάρτη-Πέμπτη 21:30

Μάιος 2018

Terraforming Arts Laboratorium, Marie-Fragment
Η γερμανο-αυστριακή θεατρική ομάδα Terraforming Arts Laboratorium (T.A.L.) με έδρα τη Βιέννη έρχεται στη σκηνή του Τ για δύο μόνο παραστάσεις, παρουσιάζοντας ένα έργο για την απώλεια σε σκηνοθεσία του Αριστοτέλη Χαϊτίδη.
Παραστάσεις: 21-22/5 | Δευτέρα-Τρίτη 21:30

Fly Theatre, Frida κι άλλο
Μετά την Αγγελική που παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 2016, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν στη σκηνή του Τ για μία εβδομάδα με τη νέα τους δουλειά που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.
Παραστάσεις: 28/5-1/6 | ΔΕ-ΤΡ-ΤΕ-ΠΕ-ΠΑ 21:30

Κατερίνα Δαμβόγλου

Θέατρο για παιδιά

Κοπέρνικος, Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων
Έως και τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι περιπέτειες του κυρίου Κιχ, της ευρηματικής παράστασης της ομάδας Κοπέρνικος που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική παντομίμα και τους προ-ηχογραφημένους ήχους.
Παραστάσεις: Κυριακή 12:00

​Μικρός Βορράς, Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη
Ένα παραμύθι που, διατηρώντας το αυθεντικό μικρασιατικό γλωσσικό ιδίωμα, αφηγείται τις περιπέτειες της βασιλοπούλας Ροδογάλης που, μετά τον θάνατο του πατέρα της, διώχνεται από τις κακές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σε έναν μικρό πύργο. Σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, η παράσταση θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ για όλο τον Μάρτιο.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 18:00

Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου και Δημήτρης Κρίκος

Εργαστήρια/ Σεμινάρια

Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη: 3 & 4/2 *Οι θέσεις για το εργαστήρι έχουν καλυφθεί.

Εργαστήρι Εμψύχωσης Μάσκας
με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 26/2 – 19/3

Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας
με τη Μάρθα Φωκά: 30/3 – 1/4

Εργαστήρι Δραματουργικής Ανάγνωσης
με τη θεατρολόγο Αμαλία Κοντογιάννη: 23/4 – 14/5

Εργαστήρι Κλόουν «Η Τέχνη του να είσαι ηλίθιος»
με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 21/5 – 11/6

ΘΕΑΤΡΟ Τ
Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 854 333 | www.theatrot.gr | www.facebook.com/theatrot

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy