Γιώργος Κιμούλης: Παραμένει στο δυναμικό του ΚΘΒΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άκη Σακισλόγλου στην parallaximag.gr, ο Γιώργος Κιμούλης παραμένει στο δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αμείβεται κανονικά από τον Δεκέμβριο.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Γιώργος Κιμούλης είχε υπογράψει  σύμβαση για την παράσταση «Ο πατέρας του Φλοριάν Ζελέρ, την οποία θα σκηνοθετούσε και θα πρωταγωνιστούσε και θα παρουσιαζόταν τον Φεβρουάριο, αλλά λόγω πανδημίας αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Το ΚΘΒΕ τον Νοέμβριο προχώρησε κανονικά στην υπογραφή δύο ξεχωριστών συμβολαίων με τον καλλιτέχνη, εκ των οποίων το πρώτο, ως ηθοποιού, λήγει τον Ιούλιο του 2021 και το ΚΘΒΕ οφείλει να τηρήσει εκ του νόμου», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο Άκης Σακισλόγλου επικοινώνησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, ο οποίος και επιβεβαίωσε την συνεργασία με τον οργανισμό: «Ο Γιώργος Κιμούλης ανήκει στο δυναμικό του θεάτρου, όπως και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Έχουμε υπογράψει σύμβαση μαζί του, αλλά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε λόγω της πανδημίας, ωστόσο είμαστε εν αναμονή του τι θα γίνει με την παράσταση η οποία θα μπορούσε, αν ήταν αλλιώς οι συνθήκες, να είχε ξεκινήσει ήδη».

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου για την διακοπή της συνεργασίας με το ΚΘΒΕ ο Νίκος Κολοβός δίνει την απάντηση του: «Οι κακές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Θα κριθούν αρμοδίως. Εγώ να διακόψω ένα συμβόλαιο, δεν είναι δυνατόν να το κάνω. Το συμβόλαιο υπογράφεται για να εκτελείται. Ακόμα και μέσα στο θέατρο να υποπέσει ένας ηθοποιός σε ένα παράπτωμα, έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θέλει γερή τεκμηρίωση για να μπορέσεις να λύσεις ένα συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή είναι δόκιμο να συζητήσουμε τι έκανε ο άλφα ή ο βήτα κι αν εγώ θα έπρεπε να λύσω ένα συμβόλαιο επειδή ακούστηκαν ορισμένα πράγματα».

 

Δείτε επίσης