Ο Φίλιππος Ζαρφειάδης ανεβάζει τη συναρπαστική θαλασσοπεριπέτεια «Η διάσωση του Μόμπι-Ντικ»

“Η διάσωση του Μόμπι-Ντικ”, του Φίλιππου Ζαρφειάδη, είναι η συναρπαστική θεατρική θαλασσοπεριπέτεια και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η θρυλική μορφή της άσπρης φάλαινας, που έδωσε τροφή σε μύθους και διηγήσεις ναυτικών σε όλο τον κόσμο, ζωντανεύει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μόνο που αυτήν τη φορά ο Μόμπι-Ντικ θα χρειαστεί τη βοήθεια των παιδιών για να διασωθεί από ένα εχθρικό καράβι που έρχεται για να τον κυνηγήσει και να τον αιχμαλωτίσει.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι μικροί μας φίλοι θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα μάθουν την αξία της προστασίας και της φροντίδας κάθε ζωντανού πλάσματος στη φύση και θα αναλάβουν ενεργό δράση για τη διάσωση του Μόμπι-Ντικ…

Λίγα λόγια για το έργο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ισμαήλ από μικρό παιδί έχει έναν κρυφό πόθο μέσα στην καρδιά του… να ζήσει την περιπέτεια της θάλασσας. Όταν γνωρίζεται με έναν καπετάνιο, ο οποίος βλέπει στον Ισμαήλ τον εαυτό του, όταν ήταν παιδί, μπαρκάρει μαζί του αμέσως για να ζήσουν τις χαρές της θάλασσας. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν, όταν το καράβι τους, το Πίκουοντ, θα συναντηθεί με ένα άλλο εχθρικό καράβι που έχει ως αποστολή του την αιχμαλωσία του Μόμπι-Ντικ. Ο Ισμαήλ και ο καπετάνιος θα χρειαστούν τη βοήθεια των παιδιών για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή… τη διάσωση του Μόμπι-Ντικ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, μέσα από ήχους, τραγούδια και χορούς προειδοποιούν τη μεγάλη φάλαινα για τον κίνδυνο που έρχεται. Θα τα καταφέρει τελικά ο Μόμπι-Ντικ να διασωθεί και να συνεχίσει το κολύμπι του στους ωκεανούς ασφαλής και ευτυχισμένος; Η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής… σε ένα έργο όπου πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά!

Λίγα λόγια για τον δημιουργό του έργου

Ο Φίλιππος Ζαρφειάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Δραματικής Σχολής Κεντρική Σκηνή, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στις παραστάσεις Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα και Σμύρνη μου αγαπημένη στον Ελληνικό Κόσμο και στην παράσταση Καθρέφτες στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Θεατρομάθεια στις παραστάσεις για παιδιά Ένας Στρογυλεκέφαλος στη χώρα των Μυτεροκέφαλων και Ειρήνη σε σκηνοθεσία Κώστα Βουτσά. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα θεατρικά έργα Το Αγκάθι της  Ακακίας, το οποίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά και παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, και Ο ΑΓΩΝας Τους. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται επαγγελματικά και με το Εκπαιδευτικό Θέατρο ως θεατροπαιδαγωγός εμψυχωτής.