Και ο παιδοβιαστής είναι παιδοβιαστής. Δεν χωράνε παρενθέσεις.

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ προέβη σε μία δήλωση η οποία ξεσήκωσε -για άλλη μία φορά- θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Η υπόθεση Λιγνάδη είναι λογικό να στρέφει τα βλέμματα της προσοχής του κόσμου, πόσω μάλλον μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του documento με όλοκληρη την μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η δήλωση της Ιωάννας Μάνδρου

«Τα παιδιά αυτά, που ήταν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε, μάνα και πατέρα δεν είχανε; Δεν ήταν μόνο προσφυγόπουλα. Αυτοί που έχουν καταγγείλει δεν ήταν καθόλου προσφυγόπουλα. Ήταν παιδιά σε οικογένειες που σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι τίθεται ένα θέμα ευθύνης των γονέων που πρέπει να ασκούν με επιμέλεια την επιμέλεια των παιδιών τους. Δηλαδή εδώ φαίνεται ότι υπήρχε μια γενικότερη χαλάρωση»

Όταν αποφασίζεις να επιρρίψεις ευθύνες στους γονείς των θυμάτων, δημιουργώντας τους το αίσθημα του θύτη, είσαι βαθιά επικίνδυνος άνθρωπος. Η εμπιστοσύνη έγινε χαλάρωση και ο βιασμός, συναίνεση.

Είναι, λοιπόν, εξοργιστικός ο τρόπος της ύπουλης κατεύθυνσης προς την υπερασπιστική γραμμή. Δεν προδικάζουμε σε καμία περίπτωση, όταν όμως έχουμε μια καταγγελία οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Και ο κάθε καταγγελόμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Όμως, αυτό που έχουμε σκοπό, ως άνθρωποι και ελεύθεροι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τους πολίτες της και οι πολίτες της νιώθουν ασφάλεια, είναι να δηλώσουμε ενάντια σε οποιαδήποτε βία. Και ο παιδοβιαστής είναι παιδοβιαστής. Δεν χωράνε παρενθέσεις. Δεν χωράει συζήτηση.

Δείτε επίσης