Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2019-2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος o «Ελληνικός Κόσμος» ξεκινά από τον Οκτώβριο με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά από 3 έως 12 ετών με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους και φίλες!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με διασκεδαστικό τρόπο.

Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο για παιδιά 3-5 ετών και κάθε Κυριακή για παιδιά 5-12 ετών σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το γενικό πρόγραμμα της χρονιάς και θα ακολουθήσουν ενημερώσεις ανά μήνα με όλες τις πιθανές προσθήκες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 
για παιδιά προσχολικής ηλικίας 
(3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…» 
Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!
5/10/2019, 15/2/2020, 28/3/2020

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.
12/10/2019, 25/1/2020

«Ο αέρας …ο παιχνιδιάρης»
Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε πού κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!
19/10/2019, 21/3/2020,

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φεγγαράκι μου λαμπρό… 
…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!
26/10/2019, 30/11/2019, 11/1/2020, 7/3/2020, 9/5/2020

«Παίζοντας με τις αισθήσεις»
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία μία και τις πέντε!
2/11/2019, 8/2/2020, 4/4/2020 

Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!
Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε… Είναι μηλογυρισμένη!
Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι… μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί! Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη…Παιχνίδια σας περιμένουνε πολλά, βγαλμένα από της φίλης μας τις ιστορίες και τα μυστικά!
Και αφού τελειώσουν όλα αυτά, το μήλο θα φάμε, που είναι λιχουδιά! 
9/11/2019, 14/3/2020, 16/5/2020

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης» 
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοισιά… ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.
16/11/2019, 18/1/2020, 30/5/2020

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.
23/11/2019,  2/5/2020

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;
7/12/2019, 1/2/2020 , 11/4/2020

«Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!» 
«Χο, Χο, Χο… Ωχ, Ωχ, Ωχ! Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Αϊ- Βασίλη! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.
14/12/2019, 21/12/2019, 28/12/2019

  «Έλα  βρε Χαραλάμπη… να σε  μασκαρέψουμε »
Οι Απόκριες έφτασαν. Η μέρα για το Μεγάλο Χορό Μεταμφιέσεων πλησιάζει…! Αλλά, ο λύκος Χαραλάμπης δεν έχει βρει τι θα ντυθεί.  Πρέπει οπωσδήποτε να τον βοηθήσουμε. Ραντεβού στο δάσος του Μαγικού Καθρέφτη… Να είστε όλοι εκεί, με βοήθεια από ήρωες παραμυθιών η στολή σύντομα θα φτιαχτεί.
22/2/2020, 29/2/2020

«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς.
23/5/2020

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά Νηπιαγωγείο και μαθητές Δημοτικού

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
6/10/2019
ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!
Ανασκαφή
Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά τα ίχνη αναζητούμε στην ανασκαφή μας για να τους «ξαναζωντανέψουμε»!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

13/10/2019
Ανασκαφή
ΜΕ ΣΚΟΥΠΑΚΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Στην ανασκαφή μας κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό χαρακτηριστικό όλων: η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και η χαρά της ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ.
Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

20/10/2019
ΑΛΛΟΚΟΤΑ, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΑ… 
ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΙΚΑ!   
Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψουμε μαζί στον Ελληνικό Κόσμο! 
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού
27/10/2019
Εκπαιδευτική ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

3/11/2019
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ
Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του μας ταξιδεύει και μας διασκεδάζει, μα πάνω απ’ όλα μας διδάσκει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν με τους μύθους του Αισώπου.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 


10/11/2019
ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά, πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη… Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους;
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

17/11/2019
ΦΩΤΑ, ΚΛΑΚΕΤΑ, ΠΑΜΕ!
Στη σιωπή μπορούμε να ακούσουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και μας γεμίζει χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 


24/11/2019
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ
Δωμάτιο Μυστηρίου    
Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος, για να μάθει τα μυστικά τους. Βοηθήστε μας να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να λύσουμε το Μυστήριο της ζωής.
Ηλικία:Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1/12/2019
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΓΕΙΡΕΥΩ!
Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

8/12/2019
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Δεν τρώγεται, όμως μυρίζει μελομακάρονο… δεν ψήνεται όμως στεγνώνει! Τελικά, τι συμβαίνει σε αυτό το εργαστήρι; Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων συγκεντρώνεται μέσα σε μικρά μοσχομυριστά  σαπούνια τα οποία θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

15/12/2019
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟΙ  ΜΠΕΛΑΔΕΣ
Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα εκτός από τους κατοίκους  της Ζυμαροχώρας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία ανάμεσα στα  χριστουγεννιάτικα γλυκά. Χάλια τα ράφια και οι πάγκοι από τον τσακωμό. Μέλια και ζάχαρη παντού. Πού θα οδηγήσει  όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να σταματήσει τον καβγά. Εσείς, τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

22/12/2019
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΧΩΡΙΟ
Μικροί και μεγάλοι Καλικάντζαροι αγαπούν τις τρέλες, τις σκανταλιές, τα παιχνίδια και τις λιχουδιές. Μια επίσκεψη στο Καλικαντζαροχωριό, θα μας πείσει πως τελικά δεν είναι κακοί, αλλά ζαβολιάρηδες πολύ.
Είμαστε έτοιμοι να τους γνωρίσουμε και να τους αγαπήσουμε;
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

29/12/2019
ΕΝΑ ΓΟΥΡΙ… 2020 ΕΥΧΕΣ!
Οικογενειακό πρόγραμμα
Ποιο θα είναι το γούρι σου για να κυλήσει καλά η νέα χρονιά; 
Υλικά θα βρεις πολλά, μόνο φαντασία χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις! 
Το δικό σου γούρι φτιάξ’ το
στην πόρτα σου βαλ’ το 
και τύχη καλή να σου φέρει  αστ’ το.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
12/1/2020
ΑΛΛΟΚΟΤΑ, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΑ… 
ΕΙΝΑΙ ΤΈΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΙΚΑ!   
Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψουμε μαζί στον Ελληνικό Κόσμο! 
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

19/1/2020
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ
Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

26/1/2020
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ
Δωμάτιο Μυστηρίου    
Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος, για να μάθει τα μυστικά τους. Βοηθήστε μας να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να λύσουμε το Μυστήριο της ζωής.
Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2/2/2020
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΘΗΣΕΑΣ… ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ, ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ
Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται σε λιγότερο γνωστές δικές τους κοινές ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

9/2/2020
Εκπαιδευτική ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

16/2/2020
ΟΤΑΝ Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ…
Ένα νέο είδος θεάτρου γεννήθηκε στους δρόμους και στις πλατείες της Βενετίας: COMMEDIA DELL’ ARTE! Με μπόλικη φαντασία και κωμική διάθεση θα μεταφερθούμε στην αυτοσχέδια σκηνή της, για να φορέσουμε κι εμείς τις μάσκες των ηρώων και να παίξουμε μαζί τους!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

23/2/2020
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
Μια βόλτα σε ένα δάσος… Παράξενες συναντήσεις… Μια συνωμοσία. ..Ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί. Λείπει όμως, το τελευταίο συστατικό της συνταγής! Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

ΜΑΡΤΙΟΣ
1/3/2020
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Οικογενειακό πρόγραμμα
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί αλλά, όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα μας οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό  Κόσμο».
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

8/3/2020
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ
Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

15/3/2020
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ
Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του μας ταξιδεύει και μας διασκεδάζει, μα πάνω απ’ όλα μας διδάσκει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν με τους μύθους του Αισώπου.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

22/3/2020
ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ
Δωμάτιο Μυστηρίου 
Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος, για να μάθει τα μυστικά τους. Βοηθήστε μας να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να λύσουμε το Μυστήριο της ζωής.
Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

29/3/2020
ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά, πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη… Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους;
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
5/4/2020
ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!
Κι αν μπορούσαμε να ζωντανέψουμε διάσημους πίνακες ζωγραφικής; Να τους «πειράξουμε» με διάφορα υλικά και να τους κάνουμε «δικούς» μας; Αφού, όμως, στα μουσεία δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε, ας τους μεταμορφώσουμε με απλά υλικά και όχημα την φαντασία μας! 
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

12/4/2020
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΛΑΓΟΥ
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
Ο Πασχαλινός Λαγός έχει φανεί, αλλά τα αυγά του έχει κρύψει. Ακολουθώντας τα ίχνη του Λαγού, οδηγούμαστε στις μυστικές κρυψώνες του. 
Εμπρός, έτοιμοι παιδιά να τα βρούμε και στο καλάθι μας να μπούνε!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

26/4/2020
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ..ΟΛΗ Η ΦΥΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑ!

Η αρχή του μαγευτικού Μάη είναι από τις ομορφότερες ημέρες του χρόνου. Ελάτε να αναβιώσουμε το έθιμο της Πρωτομαγιάς, φτιάχνοντας ξεχωριστά στεφάνια που θα φρεσκάρουν οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού μας και θα μας φέρουν την άνοιξη όποτε τα κοιτάζουμε. Θα θυμηθούμε τα έθιμά μας, θα δημιουργήσουμε και θα παίξουμε..
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

ΜΑΪΟΣ 
3/5/2020
Εκπαιδευτική ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

10/5/2020
ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΙ

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο». Δημιουργούμε το δικό μας άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

17/5/2020
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΘΗΣΕΑΣ… ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ, ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ
Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται σε λιγότερο γνωστές δικές τους κοινές ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

24/5/2020
ΦΩΤΑ, ΚΛΑΚΕΤΑ, ΠΑΜΕ!
Στη σιωπή μπορούμε να ακούσουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και μας γεμίζει χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

31/5/2020
ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!
Ανασκαφή
Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά τα ίχνη αναζητούμε στην ανασκαφή μας για να τους «ξαναζωντανέψουμε»!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
Follow us on Facebook and Instagram: