«Τα μυστικά της αυλαίας»: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συντήρησης της Ιστορικής Ζωγραφικής Αυλαίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και την παρουσίασή της στο κοινό τον Μάιο 2019, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων  διοργανώνει εκπαιδευτική δράση με θέμα  «Τα μυστικά της αυλαίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 11.00 έως τις 14.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.Η  Ιστορική Ζωγραφική Αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου  Πειραιά θα αναρτηθεί και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου στη διάρκεια της δράσης  η οποία θα διαρθρωθεί σε δύο ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου και θα παρουσιαστεί η ιστορία της ζωγραφικής αυλαίας, καθώς και η συντήρησή της. Οι συντηρητές που εργάστηκαν για την αποκατάσταση της αυλαίας θα παρουσιάσουν στο κοινό τις επιμέρους εργασίες για τη διάσωση του σπουδαίου αυτού τεκμηρίου και τις επεμβάσεις που ήταν απαραίτητες για τη διατήρησή του στο χρόνο.
Η δεύτερη ενότητα αφορά το παιδικό εργαστήριο «Συντήρησε την αυλαία» για τη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη της ζωγραφικής στο θέατρο, την κατασκευή σκηνικών και τη συντήρηση έργων τέχνης.

Το ραντεβού είναι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 28/9, 11.00-14.00)

Αριθμός συμμετεχόντων 20  παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σειράς προτεραιότητας
 Δήλωση συμμετοχής στο  okaisar@culture.gr  έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. 
Την δράση συνοδεύει  έντυπο εκπαιδευτικό υλικό.