Οι σπουδάστριες/στες της Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου ζητούν την παραίτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Με επιστολή του ο Σύλλογος Σπουδαστριών/στών της Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου ζητούν την άμεση παραίτηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Σύμφωνα, πάντα με την ανακοίνωση στις 22 Φεβρουαρίου ο κ. Γιατρομανωλάκης κάλεσε σε συνάντηση και διάλογο τον Σύλλογο των Σπουδαστριών/στών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής του Εθνικού. Οι σπουδάστριες/στες αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτήν την συνάντηση και αντ’ αυτού απέστειλαν το παρακάτω κείμενο όπου ζητούν, εκτός, την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αλλά και την άμεση απομάκρυνση του Υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του υπουργείου όσο αφορά το  θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλειά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού».

Στην επιστολή του ο Σύλλογος σπουδαστών/στριών κάνει λόγο και για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθεί η επιστολή