Πέθανε ο θρύλος της σάλσα μουσικής Τζόνι Πατσέκο

Ο Johnny Pacheco, «πατέρας» της μουσικής σάλσα, πέθανε τη Δευτέρα (15/2) στο Νιού Τζέρσεϊ, σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του με σχετική ανακοίνωση. «Με μεγάλο πόνο ψυχής και ένα τεράστιο κενό στην καρδιά μου, σας ανακοινώνω ότι ο μαέστρος Johnny Pacheco “έφυγε” σήμερα ειρηνικά. Χίλια ευχαριστώ για τις προσευχές σας και όλη την αγάπη που του προσφέρατε πάντα», έγραψε η σύζυγός του – Cuqui Pacheco – στο Facebook σε ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας του καλλιτέχνη. Πριν από λίγες ημέρες, ο δημοφιλής μουσικός εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω πνευμονίας.

Γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1935, στην δομινικανή πόλη Σαντιάγο δε λος Καμπαγιέρος, ο Juan Azarias Pacheco -όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- έφτασε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν παιδί. Εκεί σπούδασε στη σχολή Juillard School. Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και ο ίδιος έγινε διάσημος με την ορχήστρα Pacheco y su Charanga.

Το 1964 ο Johnny Pacheco ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία Fania Records, μαζί με τον δικηγόρο Gerald Masucci. Ο διάσημος μουσικός, συνθέτης και παραγωγός δημιούργησε επίσης το ιστορικό συγκρότημα Fania All-Stars band, από το οποίο πέρασαν θρυλικές μορφές της σάλσα, όπως η Celia Cruz, ο Hector Lavoe και ο Willie Colon.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε μου φίλε και δάσκαλε», έγραψε στο Twitter ο Colon.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Pacheco ηχογράφησε ή συνέθεσε περισσότερα από 100 τραγούδια, ανάμεσα σε αυτά τα «El faisan» και «Quitate tu».

Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ