Χρύσα Ρώπα: «Ζητώ συγγνώμη από τα κορίτσια, γιατί εμείς τους στηρίξαμε όλους αυτούς»

H Χρύσα Ρώπα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου. Η αγαπημένη ηθοποιός υπήρξε καταπέλτης στις δηλώσεις της. Ανέφερε για τα σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος των καλλιτεχνών και σχολίασε τις καταγγελίες για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και το φλέγον ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών.

«Περπατώ στον δρόμο και βλέπω έναν κύριο με ένα παιδί και νομίζω ότι ο κύριος κακοποιεί το παιδί. Δεν είμαι σε μια ψύχραιμη κατάσταση, δεν μπορώ να ορίσω το μυαλό μου. Ξέραμε ότι ζούμε σε μια συντηρητική και φοβική κοινωνία, που κουκουλώνει ένα σωρό πράγματα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλάνε;»

«Αυτό που συμβαίνει με τον κορονοϊό, εμείς το ζούμε μια ζωή. Εγώ είμαι το προϊόν. Τι θα κάνω αν δεν έχω δουλειά. Αυτά είναι μαγαζάκια, δεν είναι θεατρίνοι. Τι θα πει μεγάλος και μικρός ηθοποιός; Δηλαδή οι άνθρωποι που παίζουν μικρό ρόλο τι είναι; Ατάλαντοι; Αυτοί δεν έχουν θέατρα, έχουν επιχειρήσεις […] Ένας παραγωγός που έχει όλα τα θέατρα, πριν 5 χρόνια με απέκλεισε με το επιχείρημα “μην την πάρετε αυτή, δεν μαθαίνει λόγια”. Μετά από 45 χρόνια. Μετά από αυτό έφυγα τρέχοντας στο Παρίσι. Γύρισα μετά από ενάμιση χρόνο να ζητήσω τα εργατικά και μου είπε “τόσο”. Του λέω “δεν είναι τόσο” και είχα τα χαρτιά. Και το λέω εγώ, φαντάσου ένα παιδί που ξεκινάει τώρα. Φαντάσου ένα παιδί που αμφισβητείται».

Κλείνοντας, εξομολογήθηκε «Ζητώ συγγνώμη από τα κορίτσια. Αν το ήξερα δεν θα πήγαινα. Ζητώ συγγνώμη, γιατί εμείς τους στηρίξαμε όλους αυτούς. Δεν ήξερα ποτέ τίποτα. Μπροστά μου δεν έτυχε τίποτα. Έχει γίνει σε μένα όμως. Είπα “με προσβάλλει αυτό, γεια σας”! Κανείς δεν με υπερασπίστηκε τότε, κανείς!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ