Δημήτρης Λιγνάδης: «Αν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος θα το αποφασίσει η ιστορία και οι άλλοι θεσμοί»

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, απαντά αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News» του Mega.

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωσε που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομο μου..

Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία.

Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι εάν το είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και οι άλλοι θεσμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Τι ανέφερε η υπουργός στην συνέντευξη Τύπου

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

«Η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα… σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη, όχι την προσωπική του ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».