Σήμερα έχουμε ακόμη έναν λόγο να συμπαθούμε την Γωγώ Τσαμπά

Την τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά την γνωρίζουμε μέσα από την πορεία της στο δημοτικό τραγούδι. Γεννημένη στον Ορχομενό Βοιωτίας με καταγωγή από την Φθιώτιδα. Στην δισκογραφία μπήκε το 2013 και συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης την εκτιμούν ιδιαίτερα. Όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της μιλούν για έναν δοτικό άνθρωπο, ακομπλάριστο, πολύ ευγενικό και επειδή κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία από σήμερα έχουμε έναν λόγο να την συμπαθούμε λιγάκι παραπάνω. Ο λόγος; Ότι γουστάρουμε τους ανθρώπους που νοιάζονται και οι απόψεις τους μας κάνουν να χαμογελάμε γκρεμίζοντας ένα ένα τα στερεότυπα.

Σήμερα, 14 Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2021 αναρτήθηκε στο περιοδικό Antivirus η συνέντευξη που έδωσε στον συντάκτη Βασίλη Θανόπουλο και μέσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είπε μας έκανε να σταθούμε σε μια δήλωση της και να σκεφτούμε πως είτε τραγουδάς στο μέγαρο είτε σε πανηγύρι (που πολύ στηρίζουμε) αν είσαι αυθεντικός εμείς σε αγαπάμε.

Στην ερώτηση «Πολλά από τα ΛΟΑΤ+ άτομα στην επαρχία φοβούνται να μιλήσουν στις οικογένειές τους»(;) η Γωγώ Τσαμπά απάντησε «Οι γονείς οφείλουν να αγαπούν τα παιδιά τους. Αν δεν τα στηρίξουν αυτοί, ποιος θα το κάνει»; Και, έτσι, απλά, χωρίς πολλές αναλύσεις έστειλε στο χρονοντούλαπο του ομοφοβικού μεσαίωνα όλες τις αναχρονιστικές ανασφάλειες της κοινωνίας μας.

Μπορεί να πει κάποιος πως εντάξει δεν ανακάλυψε και τον τροχό, αλλά η αλήθεια είναι πως έκανε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Έγινε, ακόμη, μια φωνή στα εκατομμύρια που διεκδικούν έναν κόσμο με λιγότερες προκαταλήψεις, λιγότερες φοβίες, με λιγότερα ενοχικά συμπλέγματα και περισσότερη αγάπη. Ναι, ξέρουμε, πως θα έπρεπε να είναι δεδομένα όλα αυτά, αλλά δεν είναι οπότε κάθε τέτοια ανοιχτή τοποθέτηση είναι μια μικρή νίκη, κι αν σκεφτεί κανείς πως επί το πλείστον το κοινό της είναι άνθρωποι της ελληνικής περιφέρειας θέλει και μαγκιά για να το πεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γωγώ Τσαμπά, χαιρόμαστε που… «δεν μας κάνεις τον Άγιο», γιατί έτσι είναι οι δικοί μας αληθινοί άνθρωποι.