Αθηνά Παππά: «Υπέστην ότι μπορεί να φανταστεί κανείς στο θέατρο»

Για τη βία που υπέστη εκτός θεάτρου αλλά και τις «πόρτες» που έκλεισε στον καλλιτεχνικό χώρο διατηρώντας την ακεραιότητά της μίλησε η ηθοποιός Αθηνά Παππά στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

«Πρώτο σχεδόν βιασμό τον πέρασα στα 18. Προχωρούσα με μία φίλη μου στο δρόμο. Πέρασε ένα αυτοκίνητο και μας έβρισε. Στη συνέχεια, το αμάξι σταμάτησε και ήρθε προς εμάς. Από τις βρισιές λιποθύμησε η φίλη μου. Εμένα μου επιτέθηκαν 4 και με σάπισαν στο ξύλο. Κατάφερα και επιβίωσα. Με έσωσε το ότι ήμουν γυμνασμένη. Κράτησα τον αριθμό του αυτοκινήτου. Πήρα ταξί και πήγα σε έναν ιατροδικαστή. Κατέγραψε τις μώλωπες, μου δημιούργησαν πρόβλημα στις σάλπιγγες. Κάναμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τους βρήκαν οι αρχές. Μπήκαν φυλακή, ήταν λαθρέμποροι ναρκωτικών. Για δύο χρόνια με παρακολουθούσαν, έπαιρναν ανώνυμα τηλέφωνα στο σπίτι, με απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν. Πέρασα ένα μεγάλο Γολγοθά» αποκάλυψε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια η Αθηνά Παππά μίλησε για τα βιώματά της στον χώρο της τέχνης.

«Υπέστην ότι μπορεί να φανταστεί κανείς στο θέατρο. Σεξουαλική παρενόχληση, βία πάνω στη σκηνή, κακή συμπεριφορά. Κάποιοι από αυτούς που μου συμπεριφέρθηκαν έτσι έχουν πεθάνει. Αλλά τα αντιμετώπισα και τα διαχειριστικά μόνη μου» είπε και συνέχισε:

«Με έδιωξαν από θεατρική παράσταση μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα. Χωρίς να μου αιτιολογήσουν γιατί. Με υποτίμησαν και με απαξίωσαν αυτοί που με είχαν επιλέξει. Φεύγοντας από εκεί, με πήρε ο παραγωγός, ο κ. Λειβαδάς. Τον συνάντησα και με ρώτησε αν κάποιος από τους συντελεστές της παράστασης μου είπε πει να πάω μαζί του. Του είπα ότι δεν είχα καταλάβει κάτι τέτοιο. ‘’Είσαι καλή στη δουλειά σου και καλό παιδί. Θα κρατήσω αυτούς γιατί θα μου φέρουν τα φράγκα’’ μου είπε, αλλά μου έδωσε όλα τα χρήματα που θα έπαιρνα αν έπαιζα στην παράσταση το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπογράμμισε ότι δεν τα γνώριζε.

«Για κάποιους ανθρώπους δεν εξεπλάγην καθόλου. Αλλά το πόσο ακραία ήταν τα πράγματα δεν το φανταζόμουν. Θέλω να τους φτύσω στη μούρη αυτούς τους ανθρώπους. Να μιλήσουν όλοι άφοβα, να ξεριζωθεί το καρκίνωμα. Μπράβο σε όσους τόλμησαν να μιλήσουν. Να μη φοβούνται και όσοι δεν έχουν μιλήσει. Τώρα ήρθε η ώρα» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη τα θύματα.

Πηγή: ΜΕGA