«7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα» – Το βραβευμένο δράμα φαντασίας στην ΕΡΤ2

Το βραβευμένο δράμα φαντασίας, συμπαραγωγής Ισπανίας-Αγγλίας-ΗΠΑ 2016, «7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα» (A Monster Calls), μια άγρια και ταυτόχρονα τρυφερή ταινία για το κουράγιο, την πίστη και την αλήθεια, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, στις 22:00.

Ο Κόνορ είναι 12 ετών και θα πρέπει να διαχειριστεί την πολύ σοβαρή ασθένεια της μητέρας του, πράγμα που τον αναγκάζει να περνά πολύ χρόνο με την αντιπαθητική γιαγιά του. Επιπλέον, έχει να αντιμετωπίσει τον καθημερινό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του, ενώ ο πατέρας του βρίσκεται μίλια μακριά, με νέα σύζυγο και άλλο παιδί.

Ξαφνικά ένα βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένα τέρας εμφανίζεται στο παράθυρο του Κόνορ και απαιτεί απ’ αυτόν να τον ακούσει. Θα του διηγηθεί τρεις ιστορίες και, μετά ως αντάλλαγμα, θα πρέπει ο Κόνορ να του διηγηθεί τη δική του ιστορία.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Ορφανοτροφείο», «Impossible») μεταφέρει, σχεδόν αριστουργηματικά, στο σινεμά το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα «Το τέρας έρχεται» (A Monster Calls) του Πάτρικ Νες, που έγραψε και το σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβεία

Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, καθώς και πάμπολλες υποψηφιότητες. Τα κυριότερα βραβεία είναι:

Βραβεία Γκόγια 2017: Καλύτερου σκηνοθέτη, Καλύτερης διεύθυνσης παραγωγής, Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης, Καλύτερου ήχου, Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, Καλύτερων ειδικών εφέ, Καλύτερης σκηνογραφίας, Καλύτερου μοντάζ, Καλύτερου μακιγιάζ και κομμώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fénix Film Awards 2017: Καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Καλύτερου ήχου.

Gaudí Awards 2017: Καλύτερου σκηνοθέτη, Καλύτερης παραγωγής, Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης, Καλύτερου ήχου, Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, Καλύτερων ειδικών εφέ, Καλύτερης ενδυματολογίας, Καλύτερου μοντάζ, Καλύτερου μακιγιάζ και κομμώσεων.

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόvιο Μπαγιόνα
Σενάριο: Πάτρικ Νες
Διεύθυνση φωτογραφίας: Όσκαρ Φαούρα
Μοντάζ: Μπερνάτ Βιλαπλάνα, Χάουμε Μάρτι
Μουσική: Φερνάντο Βελάσκεζ
Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Φελίσιτι Τζόουνς, Λούις ΜακΝτάγκαλ Τόμπι Κέμπελ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Μπεν Μουρ, Τζέιμς Μέλβιλ, Τζένιφερ Λιμ, Ντόμινικ Μπόιλ και Λίαμ Νίσον (ακούγεται η φωνή του)

Διάρκεια: 107΄