Δέκα προτάσεις στην ατζέντα του Σαββάτου 09/01

H Λένα Αρώνη αυτήν την εβδομάδα συνομιλεί με έναν από τους πιο ακριβοθώρητους ηθοποιούς της τελευταίας περιόδου, τον Βασίλη Μπισπίκη, στις 20:00 στην εκπομπή «Artweek» της ΕΡΤ2. Aνοίγει για πρώτη φορά τον καινούριο του πολυχώρο CARTEL, φιλοξενεί τις κάμερες της εκπομπής και ξεδιπλώνει τη ζωή του. Η διαδρομή ζωής από το Λουτράκι, όπου μεγάλωσε μέχρι την τεράστια επιτυχία από το θεατρικό “Άνθρωποι και ποντίκια” και τις “Άγριες μέλισσες” στην τηλεόραση.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους τηλεθεατές για τις γιορτές θα προσφέρει η τηλεόραση της Βουλής με την τηλεοπτική μετάδοση εννέα σημαντικών θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. Στις 20:30 θα μεταδοθεί η παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Παίζουν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Παπανικολάου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Έλενα Τοπαλίδου, Έμιλυ Κολιανδρή, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης και Λαέρτης Μαλκότσης.

Στις 21:00, στο επεισόδιο «Γυρίζοντας στην Αθήνα – Η Αθήνα κινηματογραφικό πλατό» το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Δανέζη «Κλεινόν Άστυ» στην ΕΡΤ2 προσκαλεί τον τηλεθεατή σε 50 λεπτά κινηματογραφικής μαγείας, με την Αθήνα μεγάλη πρωταγωνίστρια σε μια απίστευτη γκάμα ρόλων. Απ’ την Αθήνα του Βέγγου στην Αθήνα του Παναγιωτόπουλου και απ’ την Αθήνα του Βούλγαρη στην Αθήνα του Περάκη και του Γκορίτσα, οι μετασχηματισμοί της πρωτεύουσας και των ανθρώπων της περνούν για δεκαετίες μέσα από τον φακό του σκηνοθέτη. Μέχρι σήμερα, όπως μαρτυρούν πλάνα των Αλεξίου, Θεοδωράκη, Παπαδημητρόπουλου, Σακαρίδη, Φραντζή, η μεγαλούπολη δε σταμάτησε ποτέ να εμπνέει διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και οπτικές, μέσα από τα αμέτρητα πρόσωπά της, τα εκτυφλωτικά της φώτα και τη σκοτεινή πλευρά της.

Το STAR, στις 21:00, θα προβάλλει την παιδική ταινία για τους μικρούς φίλους «Οι Ευχούληδες» οι οποίοι ζουν σε έναν πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο, όπου διαρκώς χορεύουν και τραγουδούν και κινδυνεύουν από τους κωμικά απαισιόδοξους Μπέργκεν, που είναι ευχαριστημένοι μόνο όταν κυνηγούν τους Ευχούληδες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, στις 21:00, ο ΑΝΤ1 έχει την αγαπημένη ελληνική κωμωδία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ «Χτυποκάρδια το θρανίο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Με την πιο κεφάτη διάθεση και πρωταγωνιστή τον Αντύπα συνεχίζει η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά!» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, στις 21.00, στο ΣΚΑΪ.Σε αυτή την ανεπανάληπτη μουσική βραδιά θα ζήσουμε και θα απολαύσουμε ατμόσφαιρα γλεντιού και θα ακούσουμε πολυαγαπημένα και πασίγνωστα τραγούδια με τον Αντύπα να πρωτοστατεί και να μας χαρίζει μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.

Ο Alpha, στις 22:00, προτείνει ένα υπέροχο, «μαγικό» μείγμα από παραδοσιακό animation, live action και CGI τεχνολογία δια χειρός Disney με πολύ χιούμορ και δράση! Την ταινία «Η Μαγεμένη» με τουςΈιμι Άνταμς, Σούζαν Σαράντον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζέιμς Μάρσντεν και Τζούλι Άντριους. Yποψήφια για 3 Oscar® και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία τραγουδιού, όπως και για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Έιμι Άνταμς. Η πανέμορφη πριγκίπισσα Ζιζέλ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της. Δε γνωρίζει όμως, ότι η σατανική και φθονερή βασίλισσα Ναρίσσα έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Θα εξορίσει την πριγκίπισσα από το μαγικό βασίλειο και θα τη στείλει στην… πολύβουη και πεζή πραγματικότητα του σύγχρονου Μανχάταν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ» της ΕΡΤ1, στις 22:00, είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μας Κατερίνα Κούκα.  Μαζί τους, οι υπέροχοι φίλοι και καλλιτεχνικοί συγγενείς της! Οι Κώστας Μακεδόνας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λένα Αλκαίου, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Νικολάου, Φαίη Μάτσου, Ανδρέας Λάφης και Γιώργος Χατζής, μαζί με την Κατερίνα Κούκα, αναλαμβάνουν το τραγουδιστικό μέρος της βραδιάς.

Την δραματική ταινία «Δίψα για ζωή» θα παρακολουθήσετε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3, στις 23:00. Η Λιζά, μητέρα του 11χρονου Τομά και ενός νεογέννητου κοριτσιού, βυθίζεται σιγά-σιγά στον αλκοολισμό. Αγαπά τα παιδιά της, αλλά το ταμπού γύρω από την ασθένεια καταστρέφει την οικογένειά της. Ο άντρας της, ο Βενσάν, είναι απασχολημένος με την καριέρα του και υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφεύγοντας απλώς το ζήτημα. H ταινία θα παραμείνει στο ERTFLIX για 14 μέρες.

H «Άπιστη» του Άντριαν Λιν έρχεται στο Open Beyond, στις 23:00, με τουςΡίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν και Ολιβιέ Μαρτίνεζ. Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.