«Django: Ο τιμωρός», «Οι νύχτες μου μακριά σου» και «Fight club» στην αποψινή ατζέντα! (13/01)

Η ταινία «Django: Ο τιμωρός» (Django Unchained) που αποτέλεσε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο βιογραφικό του σκηνοθέτη Κουεντίν Ταραντίνο στις 22:00 θα προβληθεί στο Mega Cinema. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμιουελ Τζάκσον

Σπαγγέτι γουέστερν σε μεταμοντέρνα έκδοση, με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την υπέροχη ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων. Κατά τα άλλα, κυνισμός μπόλικος, γραφική βία, επαναστατικοί χαρακτήρες και εξαιρετικό σάουντρακ.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Νότο, δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο, χωριστά από τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα. Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο από τους κακούς ιδιοκτήτες του και του δίνει την επιλογή να τον βοηθήσει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους Αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει. Για αντάλλαγμα, ο Σουλτζ θα ελευθερώσει τον Τζάνγκο από τη σκλαβιά και θα τον βοηθήσει να πάρει τη σύζυγό του πίσω από τον Κάλβιν Κάντι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρομαντικό δράμα «Οι νύχτες μου μακριά σου» (My Blueberry Nights), σε σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ Γουάι, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2 στις 22:00. Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο 60ό Φεστιβάλ των Καννών 2007. Πρωταγωνιστούν οι Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Ντέιβιντ Στράδερν, Ρέιτσελ Γουάιζ και Νάταλι Πόρτμαν.

H Ελίζαμπεθ, προσπαθώντας να αναρρώσει από έναν ξαφνικό χωρισμό που την πλήγωσε βαθιά, ταξιδεύει στην ενδοχώρα της Αμερικής, αφήνοντας πίσω της μια ζωή από αναμνήσεις και χαμένα όνειρα.

Διασχίζοντας τη χώρα, γνωρίζει ανθρώπους με πάθη και αδυναμίες και ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα η διαδρομή αυτή είναι μέρος της αναζήτησης του ίδιου της του εαυτού… Πως στη ζωή και στον έρωτα ένα αντίο, εκτός από τέλος, σημαίνει και μια νέα αρχή…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Fight Club»  όταν βγήκε στις αίθουσες το 1999, το κοινό αδιαφόρησε και οι πωλήσεις εισιτηρίων ήταν πολύ χαμηλές. Η ταινία άργησε να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Με την κυκλοφορία του DVD, καθιερώθηκε σαν καλτ ταινία και έγινε το σήμα κατατεθέν της «αντισυμβατικής» γενιάς του ’90.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τσακ Παλάνιουκ, η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Έντουαρντ Νόρτον, έναν ανώνυμο αφηγητή, έναν «οποιονδήποτε», που είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει, οργανώνει ένα κλαμπ πάλης (fight club) με έναν κατασκευαστή σαπουνιών, τον Τάιλερ Ντέρντεν, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντ Πιτ. Στο κλαμπ τους συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για λόγους αναψυχής. Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ, την οποία υποδύεται η Μπόναμ ΚάρτερΗ ταινία θα προβληθεί στις 23:00 στο Open Beyond!