Η «Κόκκινη Μαργαρίτα» του Βασίλη Βαφέα στην ΕΡΤ2

Η κόκκινη μαργαρίτα είναι το έμβλημα της Φαρμακευτικής Εταιρίας όπου χρόνια τώρα εργάζεται ο Αλέκος, σαν επικεφαλής του τμήματος ενέσιμων προϊόντων.

Στη διάρκεια μιας κρίσης στην εταιρία, ο Αλέκος φεύγει από τη δουλειά του, από φόβο μη του καταλογίσουν ευθύνες για σαμποτάζ. Συναντά και ερωτεύεται μια νεαρή ηθοποιό. Έτσι μπαίνει στον κόσμο του θεάτρου. Από επιχειρηματικό στέλεχος θα μετατραπεί σε άνθρωπος για όλες τις δουλειές σε ένα μικρό επαρχιακό θίασο που ανεβάζει ένα έργο του Γκολντόνι. Αυτό το νέο περιβάλλον – τελείως διαφορετικό από τον πληκτικό και ρουτινιασμένο κόσμο των επιχειρήσεων που γνώριζε – θα τον εκπλήξει και θα του κινήσει αρχικά το ενδιαφέρον.

Το υπηρετεί με αφοσίωση και πίστη, σχεδόν διασκεδάζοντας. Αργότερα, όμως, μια σειρά τραγελαφικών γεγονότων θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι έπεσε για άλλη μια φορα θύμα της μηχανής παραγωγής (ενός καλλιτεχνικού προϊόντος αυτή τη φορά). Έτσι, θα πάρει τελικά την απόφαση να «δραπετεύσει» κι από τους δύο κόσμους που τον βασάνισαν, τον τεχνοκρατικό και τον καλλιτεχνικό.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Μοντάζ: Χρήστος Βούπουρας
Σκηνικά/Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Ηχοληψία: Ντίνος Κίτου
Μιξάζ: Θανάσης Αρβανίτης
Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 1 (Ε.Τ. 1), ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ), ΣΙΓΜΑ ΦΙΛΜ, ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική ταινία μεγάλου μήκους | Κωμωδία |1990|91’

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Πέμη Ζούνη
Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Ναταλία Καποδίστρια

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10/01 στις 23:30 στην ΕΡΤ2, και είναι διαθέσιμη για 30 μέρες στο ERTFLIX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ