«Η Σιωπή των Αμνών», απόψε (30/1), στο OpenTv

«Η Σιωπή των Αμνών» αποτελεί το τρίτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που κερδίζει το Όσκαρ και στις πέντε ταυτόχρονα μεγάλες κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου (διασκευασμένου) σεναρίου, α’ αντρικού ρόλου και α’ γυναικείου ρόλου και το πρώτο και μοναδικό ως τώρα φιλμ στο είδος του με αυτές τις διακρίσεις.

Το 1998 επιλέχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κιν/φου (AFI) ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα, ψηφίστηκε στη θέση 5 της λίστας με τα καλύτερα αμερικανικά θρίλερ όλων των εποχών, ενώ ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στη θέση 1 της λίστας με τους πιο χαρακτηριστικούς «κακούς» του κινηματογράφου.

Όταν η δράση ενός σίριαλ-κίλερ, γνωστού ως Μπάφαλο Μπιλ, αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, το FBI αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση στην νεοσύλλεκτη, αλλά φιλόδοξη πράκτορα, Κλαρίς Στέρλινγκ. Μέρος της αποστολής της είναι να επισκεφθεί τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, έναν ισόβια έγκλειστο σε ειδικό θάλαμο πρώην ψυχίατρο με κανιβαλιστικό παρελθόν, ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση.

Όμως, η απόμακρη και απαξιωτική συμπεριφορά του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια συνεργασίας, εκτός κι αν η Κλαρίς Στέρλινγκ δεχτεί ως αντάλλαγμα για κάθε στοιχείο που θα της δίνει, η ίδια να του προσφέρει κάθε φορά και από ένα κλειδί για τις πόρτες του δικού της σκοτεινού παρελθόντος…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμι
Σενάριο: Τεντ Τάλι (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρις)
Ηθοποιοί: Άντονι Χόπκινς, Τζόντι Φόστερ, Σκοτ Γκλεν, Τεντ Λέβιν, Άντονι Χελντ
Διάρκεια: 109’

To αστυνομικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής 1991, θα προβληθεί το Σάββατο 30/1 στις 23:00 στο OpenTv.