«Ο Λαβύρινθος του Πάνα», του Γκιγιέρμο Nτελ Τόρο, στην ΕΡΤ2

Τη δραματική ταινία φαντασίας,  «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» (Pans Labyrinth / El Laberinto del Fauno) θα παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ2.

Βρισκόμαστε στην Ισπανία του 1944, λίγα χρόνια μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο και στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο.

Η νεαρή Οφηλία ταξιδεύει μαζί με την έγκυο και άρρωστη μητέρα της στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας, για να συναντήσουν τον λοχαγό Βιντάλ, τον σαδιστή πατριό της Οφηλίας, ο οποίος κυνηγάει τους επαναστάτες που μάχονται κατά του Φράνκο στην περιοχή. Μην μπορώντας να αντέξει εύκολα την καινούργια της ζωή, το νεαρό κορίτσι ψάχνει να βρει καταφύγιο σε έναν μυστηριώδη λαβύρινθο, που ανακαλύπτει δίπλα στο νέο της σπίτι. Ο Πάνας, ο φρουρός του, ένα μαγικό πλάσμα, της αποκαλύπτει ότι είναι η χαμένη από καιρό πριγκίπισσα του μυθικού αυτού βασιλείου και της προσφέρει το τίμημα της αθανασίας εφόσον εκπληρώσει τρεις κρίσιμες δοκιμασίες. Η Οφηλία δέχεται και έτσι ξεκινάει ο άθλος της…

Η ταινία προτάθηκε για έξι Όσκαρ, ενώ απέσπασε τρία απ’ αυτά (καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής και καλύτερου μακιγιάζ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γκιγιέρμο Nτελ Τόρο
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γκιγιέρμο Ναβάρο
Μοντάζ: Μπερνάτ Βιλαπλάνα
Μουσική: Χαβιέρ Ναβαρέτ
Πρωταγωνιστούν: Σέρζι Λόπεζ, Μαριμπέλ Βερντού, Ιβάνα Μπακέρο, Νταγκ Τζόουνς, Αριάντνα Τζιλ

Δράμα φαντασίας, συμπαραγωγής Ισπανίας-Μεξικού 2006.
Διάρκεια: 112΄

Διαθέσιμο στο ERTFLIX

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ