«Οι εξομολογήσεις»: Ένα πολιτικό θρίλερ με τον μοναδικό Τόνι Σερβίλο στην ΕΡΤ2

Το πολιτικό θρίλερ «Οι εξομολογήσεις» (Le confessioni / Les confessions), συμπαραγωγής Ιταλίας – Γαλλίας 2016, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, στις 23:00.

Σ’ ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Γερμανία, πραγματοποιείται μια συνάντηση των G8 με μυστική ατζέντα.  Οι πιο ισχυροί υπουργοί Οικονομικών του κόσμου συζητούν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία.

Ένας από τους επισκέπτες είναι ένας μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Ντανιέλ Ροσέ, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει να εξομολογηθεί κάτι στον μοναχό εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Ροσέ βρίσκεται νεκρός με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι του.

Τα μέλη της G8 αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία. Στην πραγματικότητα όμως, αγωνιούν να μάθουν ποιο μυστικό αποκάλυψε ο Ροσέ στον μοναχό κατά την εξομολόγησή του και αν διέρρευσε λεπτομέρειες για όσα σχεδιάζουν και πρόκειται να επηρεάσουν καταστρεπτικά οικονομίες πολλών χωρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το επίσης πολιτικό «Ζήτω η ελευθερία», ο Ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Αντό επιστρέφει με τον ίδιο πρωταγωνιστή-ίνδαλμα Τόνι Σερβίλο («Η τέλεια ομορφιά») και αποσπά το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Κάρλοβι Βάρι με μία φιλοσοφική, σχεδόν μεταφυσική σπουδή της βαθύτερης έννοιας και πραγματικής ισχύος των «Δυνατών» αυτού του κόσμου.

Με πρόσχημα το αστυνομικό μυστήριο, έρχεται για ακόμα μία φορά αντιμέτωπος με τους εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής, εγείροντας ερωτήματα γύρω από τη ζωή, το θάνατο και την εξουσία.

Πολιτικό θρίλερ, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό Σενάριο: Ρομπέρτο Αντό, Άντζελο Πασκουίνι Διεύθυνση φωτογραφίας: Μαουρίζιο Καλβέσι Μοντάζ: Κλέλιο Μπενεβέντο Μουσική: Νικόλα Πιοβάνι Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ντανιέλ Οτέιγ, Κόνι Νίλσεν, Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λαμπέρ Ουιλσόν, Ρίχαρντ Ζάμελ, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μαρί-Ζοζέ Κροζέ. Διάρκεια: 103΄