Μια μέρα για όλο τον κόσμο: «14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων» στην ΕΡΤ2

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας των ερωτευμένων, η ΕΡΤ2, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, στις 19:00, παρουσιάζει –σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση–ένα ξεχωριστό επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μια μέρα για όλο τον κόσμο». Με διάθεση χιουμοριστική και διασκεδαστική, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου, το επεισόδιο προσεγγίζει τις διαφορετικές εκφράσεις και πτυχές του έρωτα μέσα από τρεις ιστορίες.

Ο Βασίλης και η Εύα, φωλιασμένοι στη Μύκονο, ζουν τον έρωτά τους μέσα από την Τέχνη. Επειδή «στην Τέχνη, όπως και στον έρωτα, μπορείς να συνδυάζεις τα αντίθετα κι όμως στο τέλος αυτά να εναρμονίζονται», όπως λένε.
Η συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων Ελένη Αντωνίου συνομιλεί με τρεις φανατικές της αναγνώστριες. «Πόσο σημαντικό είναι να φαντασιώνεσαι τον ιδανικό έρωτα!», εξομολογούνται. Το ταξίδι του έρωτα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, ίσως αποτελεί διέξοδο.

Η 18χρονη Μαριεύα αποκαλύπτει πώς η ίδια και οι συνομήλικοί της αξιοποιούν την τεχνολογία για να αλληλοεπιδράσουν ερωτικά. Κινητό, μηνύματα, Instagram… Με τη γιαγιά Μαίρη, 92 χρόνων, συνομιλούν ανοιχτά, ανταλλάσσουν απόψεις επάνω στον έρωτα, αντιδιαστέλλοντας το «σήμερα» με το «τότε».

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν
Αρχισυνταξία: Βάσω Χρυσοστομίδου
Έρευνα: Γεωργία Σαλαμπάση
Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz
Hχοληψία: Δημήτρης Δεμοιράκος
Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης
Παραγωγή: DOC3 Productions
Έτος παραγωγής: 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ