Netflix: Ποιες ταινίες θα δούμε τον Δεκέμβριο;

Η Χριστουγεννιάτικη Ευχή της Άντζελα

1 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Η “Χριστουγεννιάτικη Ευχή της Άντζελα” είναι η τρυφερή ιστορία ενός αποφασισμένου κοριτσιού που έχει βάλει πείσμα να ενώσει ξανά την οικογένειά του για τα Χριστούγεννα. Βασισμένη στους χαρακτήρες του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Φρανκ ΜακΚόρτ, είναι μια γλυκιά και αστεία ιστορία για τη σημασία της οικογένειας και της συντροφικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MANK

4 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη ματιά του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς που παλεύει να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας Πολίτης Κέιν του Όρσον Γουέλς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν, η Αμάντα Σάιφρεντ, η Λίλι Κόλινς, o Αρλίς Χάουαρντ, ο Τομ Πέλφρεϊ, ο Σαμ Τρότον, ο Φέρντιναντ Κίνγκσλεϊ, η Τάπενς Μίντλτον, ο Τομ Μπερκ και ο Τσαρλς Ντανς. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Φίντσερ.

Οι 9 Ζωές της Λέιλα

4 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Μια νέα πρωτότυπη ταινία από τον Εζέλ Ακάιμε πρωταγωνιστές τους Χαλούκ Μπίλγκινερ, Ντεμέτ Ακμπά, Έλτζιν Σάνγκου, Φιράτ Τάνις και Αλίτσαν Γιούτσεσοϊ.

Ένας γάμος, δύο έρωτες, τρία προβλήματα, εννέα ζωές της Λέιλα… Ο Άντεμ (Χαλούκ Μπίλγκινερ), αποφάσισε μετά από 20 χρόνια γάμου να χωρίσει τη Λέιλα (Ντεμέτ Ακμπά) για την υπέροχη ερωμένη του, τη Νέργκις (Έλτζιν Σάνγκου). Φαίνεται όμως ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφορτωθεί φυσικά τη Λέιλα. Και αν δεν βρει μια λύση, ο απαγορευμένος έρωτάς του, η Νέργκις, πολύ γρήγορα θα του φύγει. Πέρα από την ερωτική του ζωή, ο Άντεμ έχει να κάνει και με τον κ. Μάχντουμ (Φιράτ Τάνις) που κυνηγά το αρχαίο χειρόγραφο του Άντεμ και τον ζηλιάρη δικηγόρο του, τον Γκριντ (Αλίτσαν Γιούτσεσοϊ). Οι 9 Ζωές της Λέιλα θα κυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου 2020 μόνο στο Netflix.

Τα Πυρά των Χριστουγέννων

4 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Μετά από μια υπέροχη νύχτα αγάπης, η Έντα πείθει τον Σαμ να πάνε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο χωριό της, στο οποίο δεν έχει πάει εδώ και πέντε χρόνια. Το ταξίδι τούς οδηγεί στην άγνωστη, σχεδόν άδεια επαρχία. Το ζευγάρι χωρίζεται και απροσδόκητα βρίσκεται σε μια μάχη μεταξύ ανδρών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ανδρών που δεν μπορούν να χάσουν επειδή αγαπούν. Όταν η Έντα και ο Σαμ βρίσκουν ξανά ο ένας τον άλλον προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν ολότρελο κόσμο. 24 ώρες αργότερα, έξι άνδρες βρίσκονται πάνω από τον φράχτη, αλλά καμία γυναίκα.

Σκηνοθεσία: Ντετλέβ Μπακ Παραγωγή: Μια παραγωγή της DCM Pictures Production σε συμπαραγωγή των Bucket, Boje Buck Production, The PostRepublic και ZDF (γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός) Hθοποιοί: Κόστια Ούλμαν, Άλι Νόιμαν, Σάσα Γκερσάκ, Μέρλιν Ροουζ, Σοφία Τομάλα, Πέτερ Κουρτ, Ντετλέβ Μπακ, Ανίκα Μάουερ

Emicida: AmarElo – Είναι Όλα για το Χτες

8 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Το ντοκιμαντέρ AmarElo – Είναι Όλα για το Χτες παρακολουθεί τη δημιουργική διαδικασία και την ηχογράφηση του έργου AmarElo, καθώς και τα παρασκήνια της ερμηνείας του Emicida στο Theatro Municipal de São Paulo, το 2019, για να αφηγηθεί την ιστορία της βραζιλιάνικης κουλτούρας των μαύρων κατά τα τελευταία 100 χρόνια. Από τη LAB Fantasma, σε παραγωγή Εβάνδρο Φιότι και σκηνοθεσία του Φρεντ Ούρο Πρέτο, το AmarElo – Είναι Όλα για το Χτες περιέχει αποκλειστικές συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες από τη Βραζιλία, όπως οι Ζιλμπέρτο Ζιλ, Ματέους Αλελούια, Ζέκα Παγκοτζίνιο και Πάμπλο Βίταρ. Η αφήγηση συνδυάζεται επίσης με σκηνές από τα παρασκήνια και κινούμενα σχέδια.

Το Πλωτό Έθνος

9 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Ο Τζόρτζιο, ένας χαρισματικός αλλά παρεξηγημένος μηχανικός, έχει πιάσει πάτο — τον απέλυσαν από τη δουλειά του, οι γονείς του δεν του μιλάνε και ο έρωτας της ζωής του τον παράτησε μετά τη σύλληψή τους που ήταν από σύμπτωση δική του ευθύνη (μεγάλη ιστορία…) Μπουχτισμένος από τον συντηρητισμό της ιταλικής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Τζόρτζιο επινοεί ένα απίθανο σχέδιο: να φτιάξει το δικό του νησί στη μέση της θάλασσας. Μαζί με μια ομάδα από επαναστάτες και περιθωριακούς, ο Τζόρτζιο ιδρύει τη Δημοκρατία του Νησιού των Ρόδων, κηρύσσει ανεξαρτησία και διορίζει τον εαυτό του πρόεδρο. Ωστόσο, με την απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού να θεωρήσει το ιδεαλιστικό νησί του Τζόρτζιο τον νούμερο ένα εχθρό της Ιταλίας, οι αξίες και το σθένος της ομάδας δοκιμάζονται. Σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Σιμπίλια (τριλογία “Smetto Quando Voglio”) και σε παραγωγή της Grøenlandia (“The First King”), το “ΠΛΩΤΟ ΕΘΝΟΣ” είναι ένα ξεκαρδιστικό δράμα με επαναστατική διάθεση, βασισμένο στην απίθανη αληθινή ιστορία.

The Prom

11 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Η Ντι Ντι Άλεν (που υποδύεται η βραβευμένη με τρία Όσκαρ Μέριλ Στριπ) και ο Μπάρι Γκλίκμαν (που υποδύεται ο βραβευμένος με Tony Τζέιμς Κόρντεν) είναι σταρ του θεάτρου στη Νέα Υόρκη που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση: η ακριβή νέα τους παράσταση στο Μπρόντγουεϊ είναι μεγάλη αποτυχία και έχει καταστρέψει τις καριέρες τους. Παράλληλα, στη μικρή πόλη της Ιντιάνα, η μαθήτρια Έμμα Νόλαν (που υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Τζο Έλεν Πέλμαν) βιώνει έναν τελείως διαφορετικό πόνο: παρά τη στήριξη του διευθυντή του σχολείου (Κίγκαν-Μάικλ Κι), η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Κέρι Ουάσινγκτον) της έχει απαγορεύσει να πάει στον χορό αποφοίτησης με συνοδό τη φίλη της, την Αλίσα (Αριάνα ΝτεΜπόουζ). Όταν η Ντι Ντι και ο Μπάρι αποφασίζουν ότι το αδιέξοδο της Έμμα είναι η ιδανική αφορμή για να βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα τους, βγαίνουν στον δρόμο μαζί με την Άντζι (που υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν) και τον Τρεντ (Άντριου Ράνελς), ένα άλλο ζευγάρι κυνικών ηθοποιών που προσπαθεί να ανέλθει επαγγελματικά. Ξαφνικά όμως η εγωκεντρική ακτιβιστική δράση των τεσσάρων σελέμπριτι γυρίζει μπούμερανγκ και ανατρέπει τις ζωές τους, τη στιγμή που προσπαθούν να χαρίσουν στην Έμμα μια βραδιά για να γιορτάσει στ’ αλήθεια αυτό που πραγματικά είναι.


Σε σκηνοθεσία Ράιαν Μέρφι και με συμπρωταγωνιστές τους Τρέισι Ούλμαν, Κέβιν Τσάμπερλιν, Μέρι Κέι Πλέις, Λόγκαν Ρίλι, Νίκο Γκρίθαμ, Σοφία Ντελέρ και Ναθάνιελ Τζ. Πότβιν, το The Prom είναι μια εντυπωσιακή, μεγαλόψυχη κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου, υποψήφιου για Tony μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ από τους Τσαντ Μπέγκλιν, Μπομπ Μάρτιν και Μάθιου Σκλαρ. Το σενάριο υπογράφουν οι Μπομπ Μάρτιν και Τσαντ Μπέγκλιν, ενώ παραγωγοί της ταινίας είναι οι Ράιαν Μέρφι, Αλέξις Μάρτιν Γούνταλ, Άνταμ Άντερς, Ντόρι Μπέρινσταϊν και Μπιλ Νταμάνσκι.

Η Θρυλική Μα Ρέινι

18 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Η ένταση και η θερμοκρασία ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετίας του ’20, καθώς οι μουσικοί μιας μπάντας περιμένουν την πρωτοποριακή καλλιτέχνιδα, τη θρυλική “μητέρα του μπλουζ”, Μα Ρέινι (που υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις). Φτάνοντας τελικά στην ηχογράφηση, η ατρόμητη, δυναμική Μα ξεκινά έναν καβγά με τον λευκό μάνατζέρ της και παραγωγό για τον έλεγχο που ασκεί στη μουσική της. Καθώς οι μουσικοί της μπάντας περιμένουν στο κλειστοφοβικό δωμάτιο για πρόβες, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι (Τσάντγουικ Μπόουζμαν) -που του αρέσει η κοπέλα της Μα και είναι αποφασισμένος να αφήσει το όνομά του στη βιομηχανία της μουσικής- αρχίζει να εξαπολύει στους υπόλοιπους μουσικούς αποκαλυπτικές αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους.

 Η ταινία “Η Θρυλική Μα Ρέινι” είναι μια διασκευή του θεατρικού έργου του βραβευμένου με δύο Pulitzer Όγκαστ Ουίλσον και εξυμνεί τη μεταμορφωτική δύναμη του μπλουζ και των καλλιτεχνών που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις κοινωνικές προκαταλήψεις να καθορίσουν την αξία τους. Σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κ. Γουλφ και σε σενάριο του Ρούμπεν Σαντιάγκο-Χάντσον, η ταινία είναι μια παραγωγή των Ντένζελ Ουάσινγκτον και Τοντ Μπλακ που διεκδίκησαν Όσκαρ για την ταινία “Εμπόδια”. Οι Κόλμαν Ντομίνγκο, Γκλιν Τέρμαν, Μάικλ Ποτς, Τέιλουρ Πέιτζ, Ντούσαν Μπράουν, Τζέρεμι Σέιμος και Τζόνι Κόιν συμπρωταγωνιστούν, υπό τη συνοδεία της μουσικής του βραβευμένου με Grammy Μπράνφορντ Μαρσάλις.

Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου

23 Δεκεμβρίου 2020 | 10:00

Σε αυτήν τη μετα-αποκαλυπτική ιστορία, ο Όγκουστιν (Τζορτζ Κλούνεϊ), ένας επιστήμονας που έχει παραμείνει μόνος στην Αρκτική, αγωνίζεται να αποτρέψει την επιστροφή της Σάλι (Φελίσιτι Τζόουνς) και άλλων αστροναυτών πίσω σε μια μυστηριώδη παγκόσμια καταστροφή. Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί τη διασκευή του αναγνωρισμένου μυθιστορήματος “Good Morning, Midnight” της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κάιλ Τσάντλερ, Ντεμιάν Μπιτσίρ και Τίφανι Μπουν.