Ο «Θείος Βάνιας» με τον Γιώργο Κιμούλη στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Γιώργος Κιμούλης - Θείος Βάνιας © Στάυριος Χαμπάκης
0

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το αριστούργημα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Θείος Βάνιας» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη -ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο- έρχεται στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, από 1η Φεβρουαρίου και για λίγες παραστάσεις.

Διαβάστε την κριτική του Μάνου Δασκαλογιάννη, όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά.

Για πολλά χρόνια ο Βάνια και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Διανομή: Γιώργος Κιμούλης (Βάνιας), Τάσος Νούσιας (Αστρώβ), Στέλλα Καζάζη (Ελένα), Κώστας Γαλανάκης (Σερεμπριακωβ), Χριστίνα Κουτσουδάκη (Μαρίνα), Χαρά Μάτα Γιαννάτου (Σόνια), Μαίρη Νάνου (Μαρία) και Κώστας Κοράκης (Τελεγκίν)

Παραστάσεις: Τετάρτη &Κυριακή (19.00), Πέμπτη & Παρασκευή (21.00) και Σάββατο (18.00 & 21.00) | Εισιτήρια: 22€ (Α΄Ζώνη), 18€ (β’ Ζώνη), 15€ (Φοιτητικό-Ανέργων-Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ) | Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2 | Τηλέφωνο: 2310 262 051 | Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, ταμείο θεάτρου

Δείτε επίσης