Πέντε βιβλία για τα Χριστούγεννα

Το δέντρο στέκεται καμαρωτό στη γωνία του σπιτιού σου με τα στολίδια του και τα φωτάκια του που αναβοσβήνουν ρυθμικά. Μεγάλες πιατέλες στολισμένες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεσπόζουν στην τραπεζαρία.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα. Κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου, παίρνεις τον ζεστό καφέ σου και αφήνεις ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο να σε ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες του. 

Το τανγκό των Χριστουγέννων, Γιάννης Ξανθούλης, Εκδ. Καστανιώτη

Ένας αυστηρός υπολοχαγός σε ένα στρατόπεδο του Έβρου αφήνεται στις οδηγίες του φαντάρου του για να μάθει τα βήματα του τανγκό. Ο λόγος πολύ συγκεκριμένος: Να χορέψει το βράδυ των Χριστουγέννων με τη γυναίκα που είναι κρυφά ερωτευμένος. Ο ρυθμός του τανγκό υποκινεί τα νήματα μιας ιστορίας γεμάτης έρωτα, θάνατο, πάθη, μυστικά, η οποία ξεδιπλώνεται στον αναγνώστη με απλό και ατμοσφαιρικό τρόπο.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία, Τσαρλς Ντίκενς, Εκδ. Παπαδόπουλος

Και ποιος δεν έχει ακούσει ή διαβάσει την ιστορία του Εμπενέζερ Σκρουτζ. Ο γερό – τσιγγούνης που ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα και ζει μέσα στη μιζέρια, έρχεται αντιμέτωπος με τα Πνεύματα των Χριστουγέννων και μαθαίνει τη σημασία της αγάπης και της προσφοράς. Μια υπέροχη, ατμοσφαιρική ιστορία για μικρούς και μεγάλους που αξίζει να τη διαβάσουμε εκατομμύρια φορές.

Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Εκδ. Εστία

Ο σπουδαίος διηγηματογράφος αφηγείται με μοναδικό τρόπο ιστορίες και θρύλους από τον τόπο του. Γιαγιάδες του χωριού και λαϊκοί άνθρωποι παρελαύνουν στα διηγήματα και χτίζουν την εικόνα μιας κοινωνίας και των εθίμων της κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ιστορίες σκληρές, αληθινές, γεμάτες πόνο και ένταση.

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό, Άγκαθα Κρίστι, Εκδ. Ψυχογιός

Για τους λάτρεις των αστυνομικών το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ιδανικό. Ο αγαπημένος Ηρακλής Πουαρό καλείται να εξιαχνιάσει ένα στυγερό έγκλημα που διαπράττεται στην οικογένεια των Λι τα Χριστούγεννα. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, μυστήριο, δολοπλοκίες και ατμόσφαιρα Χριστουγέννων.

Γράμματα από τον Αϊ Βασίλη, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, Εκδ. Αίολος

Πρόκειται για μία συλλογή γραμμάτων που λάμβαναν οι γιοι του Τόλκιν κάθε Δεκέμβριο και αφηγούνταν τις περιπέτειες του Αϊ Βασίλη και των ξωτικών. Επιστολές γεμάτες χρώματα, παράξενες μορφές και φανταστικές ιστορίες που μας ταξιδεύουν όλους στον Βόρειο Πόλο.

Δείτε επίσης