Ο Γυάλινος κόσμος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Ο Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Οδού Κεφαλλληνίας. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Δημήτρης Καραντζάς, ενώ η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν η Μπέττυ Αρβανίτη, ο Χάρης Φραγκούλης, η Ελίνα Ρίζου και ο Έκτορας Λιάτσος.

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας πιστό εδώ και 32 χρόνια στη λογική του ρεπερτορίου, παρουσιάζει για άλλη μία φορά ένα κορυφαίο έργο από διεθνές δραματολόγιο.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς σημειώνει σχετικά: «Το σκηνικό είναι μνήμη (…), το έργο είναι μνήμη (…), στη μνήμη όλα συμβαίνουν στην μουσική» σημειώνει ο Τενεσί Ουίλιαμς στον πρόλογο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να ξανά αντιμετωπίσουν το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο- ευτυχέστερο – παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο . Μ αυτή τη δομή και με πολύ καινοτόμες – ακόμα – σκηνικές επιλογές ο Ουίλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστερο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου . Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης .

Κλείστε τα εισιτήρια σας μέσω της Viva.gr. Προσφορά έως τις 30 Ιουνίου – Δύο (2) εισιτήρια στην τιμή των 20€.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα