Ύψωσε τον Πολιτισμό - Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Τέχνη, Κριτικές, Άρθρα, Ζωή, Άνθρωποι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια έκθεσης: Αντόν Τσέχωφ στον Ιανό

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 20:30 ο ΙΑΝΟS διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Ρώσο λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ. Συμμετέχουν περισσότεροι από δέκα άνθρωποι του χώρου της Τέχνης και των Γραμμάτων οι οποίοι θα μοιραστούν το σημείο σύνδεσης τους με τον Αντόν Τσέχωφ.

Στα πλαίσια του αφιερώματος στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Ένας Βυσσινόκηπος στην Οδό Σταδίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Σχετικά

Θα συμμετέχουν οι:
Αντώνης Αντύπας, σκηνοθέτης
Σταυρούλα Αργυροπούλου, μεταφράστρια
Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνοθέτης
Στέφανος Δάνδολος, συγγραφέας
Μαρία Ζαχαρή, ηθοποιός
Ελένη Καραΐνδρου, συνθέτρια
Ταμίλα Κουλίεβα, ηθοποιός
Ηλίας Λογοθέτης, ηθοποιός-σκηνοθέτης
Κωνσταντίνος  Μαρκουλάκης, ηθοποιός-σκηνοθέτης
Δήμητρα Νούση, συγγραφέας
Φωτεινή Παπαρήγα, εκπαιδευτικός
Ιωάννα Παππά, ηθοποιός

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση έκθεσης: Μικρή Άρκτος.
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού.

Εγκαίνια: 20 Νοεμβρίου 2018, 20.30-22:30
Διάρκεια: 20/11/2018 έως 20/1/2019

Λίγα λόγια για το εικαστικό αφιέρωμα
«Ένας Βυσσινόκηπος στην Οδό Σταδίου» | Εικαστικό αφιέρωμα στον Τσέχωφ
Η αξέχαστη ατμόσφαιρα, η πολυσχιδής πλοκή και η συναρπαστική εικονοποιητική γκάμα και ο αξεπέραστος ψυχισμός των χαρακτήρων σε θεατρικά έργα όπως ο Γλάρος, ο Θείος Βάνιας, ο Βυσσινόκηπος και οι Τρεις Αδελφές, οι μετεωριζόμενες σκηνές του δάσους και της πόλης, του χιονιού και της βροχής, οι αποχρώσεις του απογευματινού τσαγιού σε βελούδινα καθίσματα και οι ψιθυρισμοί του ανεκπλήρωτου έρωτα σε αγαπημένα Διηγήματα όπως Η Κυρία με το σκυλάκι, Καστάνκα ή Οι βλαβερές συνέπεις του καπνού, αποτελούν το βασικό κορμή της εικαστικής αφήγησης των δημιουργών.
Το εικαστικό αφιέρωμα διοργανώνεται παράλληλα με ένα πολυσχιδές αφιέρωμα του ΙΑΝΟΥ στον συγγραφέα, σε επιμέλεια του Νίκου Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για την IANOS Αίθουσα Τέχνης
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα: Σταδίου 24, 2103217810
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ: 09:00-21:00, Σαβ: 09:00-20:00
Επικοινωνία IANOS: Τ: 2103217810 (εσ. 5), Κ: 6958004810 – 6977605271, Ε: [email protected]

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy