Review: Νίκος Καρακαλπάκης & Χαριτίνη Πανοπούλου / Ψάχνοντας στ’ όνειρο

Είναι τελικά τόσο ωραίο να μπορείς να ονειρεύεσαι.

Πόσω μάλλον να μπορείς να ονειρεύεσαι καλλιτεχνικά σε εποχές δύσκολες και σκοτεινές όπως αυτή που βιώνουμε, και το καλλιτεχνικό σου όνειρο  να το μοιράζεσαι.

Γιατί τελικά τι άλλο είναι η τέχνη και το τραγούδι από μοίρασμα  όσων μας ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά στο φως.

Αυτό το φως κατάφεραν να μας μεταφέρουν οι ερμηνευτές Νίκος Καρακαλπάκης και Χαριτίνη Πανοπούλου την βραδιά της Παρασκευής  7 Μαρτίου στην όμορφη συναυλία που παρουσίασαν από κοινού στην γεμάτη κόσμο Αίθουσα Διδασκαλίας του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όταν ακόμα δεν υποψιαζόμασταν τι θα ακολουθούσε λίγες μέρες μετά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο καλλιτέχνες με μουσική παιδεία –που φαίνεται και με ευδιάκριτο ερμηνευτικό ύφος  ο καθένας, τραγουδήσαν με αρμονία, ευαισθησία και σεβασμό, διαμάντια απ’το χώρο – κυρίως – της ελληνικής μουσικής.

Ο Νίκος Καρακαλπάκης έχει θητεύσει πλάι  σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός & ο Γιώργος Χατζηνάσιος, με την εκφραστική του φωνή και την πειστική του ερμηνεία δείχνει ότι δεν είναι τυχαία η εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Μαζί και σε τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικου,  Κραουνάκη,κ.α 

Ταυτόχρονα για όσους τον γνωρίζουν, η έντονη προσωπικότητα του και εκτός σκηνής δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί και πάνω σε αυτή , με το επικοινωνιακό του χάρισμα να πρωταγωνιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό και το ρεπερτόριο που ευτύχησε να έχει στον πρώτο του προσωπικό δίσκο (2016 «Ότι μας ανήκει» Λίνος Κόκοτος,Γιώργος Καγιαλίκος, Πηγή Λυκούδη, Νένα Βενετσάνου, Αρετή Κοκκίνου)με τραγούδια  που δείχνουν να κερδίζουν το στοίχημα του χρόνου.

Θαυμάσια ερμηνεύτρια και η Χαριτίνη Πανοπούλου, ιδανικά σεμνή πάνω στην σκηνή, με ζεστό ηχόχρωμα, έδωσε ταυτότητα σε τραγούδια των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη & παραδοσιακά που της ταιριάζουν πολύ, ενώ μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν νέο, δικό της υλικό.

Στα όμορφα στιγμιότυπα της βραδιάς και οι πολύ ταιριαστές διφωνίες τους επί σκηνής, σημαντικό να αναδεικνύουν τον λόγο των στιχουργών , με το νιώθουν και το εννοούν αυτό που ερμηνεύουν.

Μια συναυλία γεμάτη ζεστασιά με την τη συνοδεία στο πιάνο του εξαίρετου πιανίστα και ενορχηστρωτή Γιώργου Τσοκάνη.

Μια βραδιά που θυμόμαστε, αναπολούμε κι ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και πάλι. 

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Καπόλας