Ο Φίλιππος Τάρλοου με τα «Ζωγραφικά σημάδια» στην Genesis gallery

Ο Φίλιππος Τάρλοου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από απουσία 10 ετών, για να παρουσιάσει τα έργα του «Ζωγραφικά σημάδια» της περιόδου 2005 – 2023, στην Genesis gallery.

Η έκθεση έκανε εγκαίνια την Πέμπτη στον όμορφο χώρο του Γιώργου Τζάνερη και σήμερα o εικαστικός μάς ξενάγησε στα έργα του, ενώ παράλληλα μίλησε για τη δουλειά του, τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του, την περίοδο που έζησε στην Ελλάδα, και την αγαπημένη του Άνδρο.

Ο εικαστικός κατά τη διάρκεια αυτή, είχε «ως πυρήνα τη συνεχιζόμενη έρευνα του πάνω στις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική, την ποίηση και την ευρύτερη κουλτούρα ως μία αδιαχώριστη ολότητα». Στην δεκαετία ηλικίας 25 ως 35 ετών, όπου ζούσε και εργάστηκε στην Ελλάδα, σχημάτισε την καλλιτεχνική του ταυτότητα, ενώ ο Γιάννης Τσαρούχης, η Νίκη Καραγάτση και ο Γιώργος Μανουσάκης ήταν κομβική σημασίας σε αυτή του την εξέλιξη.

«Πολλά από τα λάδια αυτής της έκθεσης, έχουν ως πηγή έμπνευσης την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο το 2020. Με συγκίνησε βαθιά ο καταπληκτικός σχεδιασμός των σκηνικών και των κοστουμιών, των σκέιτμπορντερς και των μουσικών», συμπληρώνει ο γνωστός εικαστικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μία σειρά έργων φτιαγμένο στο ύπαιθρο, στο Cottonwood Creek, στα βουνά του Colorado, όπου η γυναίκα μου κι εγώ ζούμε εδώ και τριάντα χρόνια. Μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω δίπλα στο ρυάκι. Κάποιες φορές νομίζω ότι είναι απλώς μία αφορμή για να καθίσω μερικές ώρες και να ρουφήξω όσα βλέπω και την μουσική του ορμητικού νερού που τρέχει. Τα βράχια έχουν αδιαμφισβήτητα γίνει οι μούσες μου και τα σχήματα τους συχνά μετατρέπουν τα έργα μου σε κάτι πολύ διαφορετικό από το ίδιο ορμητικό ρυάκι.

Τα μεγαλύτερα λάδια αυτής της έκθεσης είναι ως επί το πλείστον πρόσφατη δουλειά μου, που δημιουργήθηκε στο στούντιο μου στο Colorado τους τελευταίους έξι μήνες. Έχω επίσης συμπεριλάβει κάποια παλαιότερα έργα μου σε χαρτί, μερικά από το 2009, σε gouache, νερομπογιές, κάποια με ενσωματωμένα κολάζ. Το παλαιότερο είναι από το 2005 και είναι ένας χαρακτηριστικός παραδοσιακός μαντρότοιχος (πεζούλα) από το νησί της Άνδρου. Τα περισσότερα έργα μου σε χαρτί είναι ύπαιθρος και είναι φτιαγμένα επιτόπου».

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ