Δε θα παραστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο

Σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί αύριο στο δικαστήριο. Ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει χάσει πάνω από 25 κιλά.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξήγησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» πως πρόκειται να ζητήσει τη διακοπή της δίκης για λίγες ημέρες, επειδή δεν είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο λόγω της υγείας του Φιλιππίδη, τονίζοντας πως η δίκη πρέπει να γίνει παρουσία του, ακόμη και αν χρειαστεί να πάει στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κύριο Φιλιππίδη και τους είπα ότι ο κύριος Φιλιππίδης δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία».

«Το πρόβλημα είναι παθολογικό και ελπίζω να είναι σε θέση να έρθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δεν είναι σε κατάσταση να πάει στο νοσοκομείο ακόμα. Θα έρθει στο δικαστήριο ακόμα και με καροτσάκι», επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε τη δυσκολία που έχει στο να περπατήσει.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.