Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τις τρεις δομές ανήλικων προσφύγων

Τα ρεπορτάζ σχετικά με τρεις δομές ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018 που προωθούνταν από ΜΚΟ.

Το πρωί η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου μετανάστευσης κατέθεσε υπόμνημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά αφορούν την περίοδο 2017-18.

Όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού είχαν κλείσει θεατρικά μαθήματα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μαρτυρίες αποκαλύπτουν πως ο σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά στο σπίτι του, συμμετέχοντας εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε γνωστό ότι πολλά από τα παιδιά αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν την άρνηση τους για τον συγκεκριμένο χώρο. Πολλά παιδιά ζουν πλέον στη Γαλλία.