Φυτεύονται τον Σεπτέμβριο πάνω από 700 δέντρα στο Σέιχ Σου

Οι εργασίες δάσωσης θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα σε αναλογία 60-40%

Πάνω από 700 νέα δέντρα θα φυτευτούν το επόμενο διάστημα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε μια έκταση 11,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου.

Οι εργασίες δάσωσης θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα σε αναλογία 60-40%. Η επιλογή έγινε με δασολογικά κριτήρια με βάση το κλίμα της περιοχής, τις ανάγκες των δέντρων σε νερό αλλά και την πρόληψη καταστροφών από πυρκαγιά.

Έχουν επιλεγεί πλατύφυλλα είδη, τα οποία δεν περιέχουν εύφλεκτα έλαια, και επιπλέον τα φύλλα τους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην επιβράδυνση τυχόν πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν 732 δένδρα, εκ των οποίων 439 κουκουναριές (Pinus pinea), 221 χνοώδεις δρύες (Quercus pubescens), 36 φράξοι (Fraxinus ornus) και 36 κουτσουπιές (Cercis siliquastrum).

Η συγκεκριμένη περιοχή επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το φλοιοφάγο έντομο, που «νέκρωσε» περίπου 400 δένδρα, τα οποία και απομακρύνθηκαν, καθώς αποτελούσαν κίνδυνο για τα υπόλοιπα δέντρα αλλά και εύφλεκτο υλικό. Ο αριθμός των δένδρων που θα φυτευτούν είναι περίπου διπλάσιος αυτών που απομακρύνθηκαν, ενώ η διάρκεια της δάσωσης θα είναι για τουλάχιστον 30 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.