Λίνα Μενδώνη για την απώλεια της Λιζέτας Νικολάου: «Αποχαιρετούμε μια σπουδαία φωνή, χαρισματική και αναγνωρίσιμη»

«Με θλίψη αποχαιρετούμε μια σπουδαία φωνή, χαρισματική και αναγνωρίσιμη. Ανάμεσα στον πλούτο των καλών έντεχνων λαϊκών τραγουδιστών της ελληνικής μουσικής, η Λιζέτα Νικολάου ξεχώρισε από την πρώτη της εμφάνιση, με ερμηνείες που είχαν ξεχωριστό χαρακτήρα, ένταση, δύναμη, συναίσθημα, μελωδικότητα», δήλωσε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πληροφορούμενη για την απώλεια της Λιζέτας Νικολάου.

Στη συνέχεια της  δήλωση της ανέφερε: «Μπήκε στη δισκογραφία το 1973, έγινε όμως ευρέως γνωστή ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου στους δίσκους «Θεσσαλικός Κύκλος», «Ανεξάρτητα» και «Αφιέρωμα» τη διετία 1974-75. Έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, και συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Στράτος Διονυσίου.»

«Οι αξέχαστες ερμηνείες της θα εξακολουθήσουν να μας θυμίζουν τη σημαντική της παρουσία στην ελληνική μουσική. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον γιο, στην οικογένεια και στους οικείους της», κατέληξε στο συλλυπητήριο μηνύμα της η υπ. Πολιτισμού.

Η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου πέθανε σήμερα σε ηλικία 72 ετών. Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ, τραυματισμένη στο κεφάλι, μετά από πτώση που είχε σε σκάλες. Γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους. Είχε παντρευτεί με τον Γιώργο Λιάνη και είχαν αποκτήσει τον γιο τους Αλέξανδρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.