Πέθανε η δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Μίρα Κάλιξ

Πέθανε, σε ηλικία 52 ετών, η δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Μίρα Κάλιξ (Mira Calix), το πραγματικό της όνομα Chantal Passamonte.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η δισκογραφική εταιρεία Warp Records, στην οποία αναφέρουν συντετριμμένοι την απώλεια της σημαντικής μουσικού.

«Η Mira δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικά ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και συνθέτρια, ήταν επίσης ένας όμορφος, στοργικός άνθρωπος που άγγιξε τις ζωές όλων όσοι είχαν την τιμή να δουλέψουν μαζί της», γράφουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μίρα Κάλιξ  ήταν μέλος της δισκογραφικής εταιρείας για πάνω από 20 χρόνια και κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ. Το πρώτο της συμβόλαιο το υπέγραψε το 2000, καθιστώντας την ως μία από τις πρώτες γυναίκες στην ιστορία της δισκογραφικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μίρα Κάλιξ γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στο Λονδίνο το 1991. Έκτοτε ασχολήθηκε με τη μουσική και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ. Στις ενορχηστρώσεις της εισήγαγε κλασικές ορχήστρες με συνδυασμό με τoν ηλεκτρονικό της ήχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.