Πέθανε ο Μιχάλης Μπουρμπούλης – Είχε γράψει τους στίχους «Για την Ελένη», «Άγγιγμα ψυχής»

Ο σημαντικός στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας Μιχάλης Μπουρμπούλης από την Ιθάκη, που μέσα από τις λέξεις του έδωσε το στίγμα της εποχής του, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Είχε ξεχωρίσει για τους στίχους του στον δίσκο «Για την Ελένη» του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ χρόνια αργότερα έγραψε το «Άγγιγμα ψυχής», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου με ερμηνευτή τον πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Την είδηση γνωστοποίησε στα social media η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη. Είναι ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς μας. Κατάφερε με πολλά τραγούδια του να δώσει το στίγμα της εποχής και να ξεχωρίσει για τον ουσιαστικό, αληθινό και γεμάτο μνήμες λόγο του.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Γιάννης Σπανός, Στάμος Σέμσης, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρία Δημητριάδη, Ελένη Βιτάλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Σμοκοβίτης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Περιστέρης κ.ά.

Είχε εκδώσει τα βιβλία «Η Νύχτα του Όφη» (Andy’s Publishers, 2014), «Η Μετρική του Θανάτου: Τάφος στο Μόντρεαλ» (Andy’s Publishers, 2013), «Μονοκατοικία στα Χαλάσματα: Ειρκτή του ενός» (Andy’s Publishers, 2013), «Λαζαρέτο: ο Γάμος των Τράγων: Λοιμοκαθαρτήριο, δεσμωτήριο» (Καστανιώτης, 2010), «Επισκέπτες στη Χώρα του Άλατος, Διάττων (Καστανιώτης, 2008), «Μια Επιστολή προς τη Γαλάτεια και οι Μεταμορφώσεις του Μάρκου Σοντάτου» (Modern Times, 2005), «Ειν Αλί Κείται προς Ζόφον: Εικοσιτέσσερα Σονέτα του Μιχαήλ Μπουρμπούλη του Επτανησίου» (Διάττων 2004), «Η Πριγκίπισσα των Ατμών» (Διάττων, 2003), «Άνθρωπος Άνεμος» (Διάττων 1999).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.