Πέθανε ο τραγουδοποιός Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το «Μάθημα Σολφέζ»

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο τραγουδοποιός Ρόμπερτ Ουίλιαμς . Την είδηση γνωστοποίησε η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη με την οποία συμμετείχε στο «Μάθημα Σολφέζ» εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Eurovision το 1977.

«Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης… Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα», έγραψε η Αργυράκη στο instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 1949. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με τους Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλη και Μαριάννα Τόλη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο “Robert Williams”. To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Μίλα μου” από το άλμπουμ “Εσύ κι εγώ”.  Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο “Μες στην προσευχή μου”. Το άλμπουμ “Η Λάμψη” κυκλοφόρησε το 1992.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ