Σεμινάριο από την Νίκη Δουλγεράκη και τον Κωνσταντίνο Τσονόπουλο

To θέατρο Φούρνος οργανώνει το πρώτο σεμινάριο για το 2020. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές και φίλους του θεάτρου. 

Πως ζωντανεύουμε μια ιστορία;

Με αφορμή την Οδύσσεια του Ομήρου, πραγματοποιείται σεμινάριο με θέμα την θεατρική αφήγηση. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αφηγηθούν ιστορίες – διαδρομές (είτε μόνοι – είτε ως ομάδα) μέσα από τις γραφές και τις κατευθύνσεις του ίδιου του ποιητή.

Πώς ζωντανεύουν οι λέξεις; Εμείς, ως αφηγητές τι εμπλοκή έχουμε με την ιστορία;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα απο την δραματουργική έρευνα, την υποκριτική καθοδήγηση και τον αυτοσχεδιασμό, θα αναπτυχθούν έργαλεία στους συμμετέχοντες, ώστε με απλότητα να έρθουν σε επαφή με ένα κείμενο – το μεγαλύτερο παραμύθι όλων των εποχών. Για την οικοδόμηση του φανταστικού αυτού κόσμου τα εργαλεία θα είναι το σώμα τους και ο λόγο τους.

Εισηγητές: Νίκη Δουλγεράκη, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Έναρξη: Κυριακή 07 Mαρτίου 2020
Διάρκεια: 07/03/2020 2020 – 30/05/2020, κάθε Σάββατο 10:00 – 15:00

H Νίκη Δουλγεράκη είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ» (ΥΠΠΟ). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την σκηνοθεσία και την μετεκπαίδευση ηθοποιών, είναι ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτις της Θεατρικής ομάδας TOU SENPLEMAN οπου έχει ανεβασει παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με την ομάδα της ασχολείται με την δραματοποιήση αφηγημάτικών κειμένων Ελλήνων Λογοτεχνών. Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει εργαστεί δίπλα στους Γεωργία Μαυραγάνη και Ευθύμη Χρήστου. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια, στην Κρήτη για την διαδικασία δημιουργίας μίας παράστασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Έχει διδάξει θέατρο σε εφήβους . Με τον Κωνσταντίνο Τσονόπουλο έκαναν μαζί την διασκευή και την δραματουργική επεξεργασία στο Ημέρωμα της Στρίγγλας – Μια αντιστροφη ανάγνωση, που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και performer. Σπούδασε θέατρο και μουσική στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με την σκηνοθεσία το 2015 με την παράσταση “Το όνειρο της Κίκι” σε κείμενο του Δημήτρη Οικονόμου που παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόσφατο δείγμα της δουλειάς του είναι “Το ημέρωμα της στρίγγλας: μια αντίστροφη ανάγνωση”, μια διασκευή πάνω στο πρωτότυπο έργο του Ο. Σαίξπηρ, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα. Ως ηθοποιός συμμετέχει από το 2013 σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, 11472

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να στείλετε e-mail στο odysseus2020seminar@gmail.com, καθώς και να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 6460748.