Συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη

Ο Γιώργος Γραμματικάκης ήταν Έλληνας φυσικός, πανεπιστημιακός ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι».

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη, του αστροφυσικού που μετέτρεψε σε γοητευτικό και ποιητικό αφήγημα την επιστημονική περιέργεια για τη φύση του φωτός στο σύμπαν», δήλωσε αρχικά η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του καθηγητή, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών.

«”Η Κόμη της Βερενίκης”, το πιο δημοφιλές έργο του, ποιητική και φιλοσοφική «αυτοβιογραφία» του φωτός, διαβάστηκε από χιλιάδες αναγνώστες που εκτίμησαν τον ιδιοφυή τρόπο του στον συγκερασμό της επιστήμης με τη φιλοσοφία. Είχε τα χαρακτηριστικά του  homus universalis. Συνδύασε αρμονικά τη γνώση με την ποίηση, την ακαδημαϊκή δουλειά με τη πολιτική, την πνευματική ενασχόληση με τις υλικές απολαύσεις, την αγαπημένη του Κρήτη, με την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλον τον κόσμο που αισθανόταν πολίτης του. Στο ταξίδι του θα τον συνοδεύει το φως.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους πολυπληθείς φίλους του.»

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ