top.10 – Τι συνέβη την εβδομάδα που μας πέρασε!

Τα πιο σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά και μη όπως η δολοφονία του νεαρού μαθητή στις ΗΠΑ από αστυνομικό ή η σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Ισραήλ αποτελούν μερικές από τις δέκα ειδήσεις που συμπεριλαμβάνονται στην εβδομαδιαία στήλη-άρθρο του tetragwno.gr και μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις κυρίως στην Ελλάδα αλλά και τον Κόσμο.

1) Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας ενός 13χρονου μαθητή στις ΗΠΑ από αστυνομικό. Εισαγγελικός λειτουργός της κομητείας όπου υπάγεται το Σικάγο δήλωσε πως ο ανήλικος μαθητής, Άνταμ Τολέντο, ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε γεγονός που διαψεύστηκε από την εκπρόσωπο της εισαγγελίας της κομητείας Κουκ.

2) Μία ακόμη επίθεση με καυστικό υγρό συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε στην εγκυμονούσα πρώην σύντροφο του ακουμπώντας την με ένα πανί εμποτισμένο με καυστικό υγρό. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το καυστικό υγρό της επίθεσης ήταν χλωρίνη.

3) Την εγρήγορση της αστυνομίας προκάλεσε η αναφορά του Μένιου Φουρθιώτη για πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής 16/4. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, έξω από το σπίτι του πρώην παρουσιαστή βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε κάλυκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4) Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που ξεπερνά τα 22 κιλά, εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι της Πάτρας από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου. Ο 42χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα στο σπίτι του στον Άλιμο.

5) Σήμερα Σάββατο 16/4 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου και επί 73 χρόνια συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Το φέρετρο του Φιλίππου κάλυπτε η προσωπική του σημαία στην οποία διαγράφεται η ιστορία του ενώ το ένα της τεταρτημόριο θα έχει την γαλανόλευκη αντιπροσωπεύοντας έτσι την ελληνική του καταγωγή.

6) Η είδηση ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ θα ανοίξει τους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ για το κοινό και θα επιτρέψει στους επισκέπτες να κάνουν πικ νικ για πρώτη φορά έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε μια ξενάγηση στους κήπους και στη λίμνη 3,5 στρεμμάτων πληρώνοντας το ανάλογο εισιτήριο από τις 9 Ιουλίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

7) Έφυγε από την ζωή στα 52 της η Έλεν ΜακΡόρι. Η γνωστή ηθοποιός πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού ενώ την τραγική είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, Damian Lewis.

8) Δείτε παρακάτω σπάνιες φωτογραφίες, επιστολές και ενθύμια της συλλογής της Τζάνις Τζόπλιν που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα της που κυκλοφορεί.

9) Τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA σάρωσε αμερικανική δραματική ταινία Nomadland, της σκηνοθέτριας Κλόε Ζάο ενώ η τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά για δύο νύχτες με τους υποψήφιους να συνδέονται μέσω βίντεο, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

10) Αυτή είναι η μυστηριώδης επιγραφή που βρέθηκε σε θραύσμα κεραμικού σκεύους στο Ισραήλ και χρονολογήθηκε στα 3.450 χρόνια ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ίσως βοηθάει στην κατανόησης της εξέλιξης της αλφαβητικής γραφής