Βασιλικό Θέατρο: Υπό κατάληψη από τους σπουδαστές για το ΠΔ85/2022

Υπό κατάληψη και το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης από την κινητοποίηση των σπουδαστών των δραματικών σχολών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα, για την τροποποίηση του ΠΔ85/2022.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ανήρτησε τη σχετική φωτογραφία, όπου έχει καταληφθεί το κεντρικό κτήριο στην 30η Οκτωβρίου. Μάλιστα, η προγραμματισμένη παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» ματαιώθηκε, με το ΣΕΗ να υπογραμμίσει «ο αγώνας ανάγεται σε Ιστορική στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι μαζικός και πολυμορφικός: απεργίες σε θέατρα και γυρίσματα, γενική συνέλευση, αλλεπάλληλες πορείες και κινητοποιήσεις, έξω από υπουργεία, στο δρόμο, στο Σύνταγμα, έξω από εθνικό με τα Ματ απέναντι μας, αναγνώσεις κειμένων στα θέατρα, και, σχεδόν ταυτόχρονα με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του κινήματος στην τελετή έναρξης της Ελευσίνας 2023, τώρα πλέον, αυτός ο αγώνας δυναμώνει και δικαιώνεται ακόμα πιο πολύ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ