Υπό κατάληψη η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο ΠΔ85

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας τελεί υπό κατάληψη, από χθες το πρωί, από τους σπουδαστές της σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο ΠΔ85, το οποίο εξισώνει, όπως αναφέρουν, τα διπλώματα των Δραματικών Σχολών, των Σχολών Χορού και Κινηματογράφου με Απολυτήρια Λυκείου.

Συγκεκριμένα, έχουν καταληφθεί το κτήριο, όπου στεγάζεται το διοικητικό τμήμα, η δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, καθώς και το, εντός των εγκαταστάσεων της Δραματικής Σχολής, Θέατρο Μπάρι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σπουδαστές τονίζουν πως είναι αναγκαία η αναβάθμιση του πτυχίου τους, με απαραίτητη την καθιέρωση της τετραετούς φοίτησης σε όλες τις δραματικές σχολές, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της επαναφοράς του τίτλου ΠΕ. Επιπλέον, ζητούν δημόσια καλλιτεχνική παιδεία, ώστε να καθίσταται προσβάσιμη σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

«Η κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, οι δίχως αμοιβή πρόβες, καθώς και η υπάρχουσα οικονομική εκμετάλλευση, η οποία, πλέον, νομιμοποιείται και κρατικά έρχεται να σφραγίσει μια συστηματική υποτίμηση των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών», σημειώνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.