«Είδα στο δρόμο έναν βιαστή… έτρεχα έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα» – Ποιο είναι το ζητούμενο της ελληνικής τηλεόρασης;

Ποιο είναι το ζητούμενο της ελληνικής τηλεόρασης;
Ποιους στόχους έχει;
Σε ποιο κοινό απευθύνεται;

Μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται, σε καθημερινή βάση, στην απόσβεση της ημέρας, καθώς τα νούμερα της Nielsen καταγράφουν ανοδικές ή καθοδικές τάσεις εξαιτίας της επικαιρότητας.

Η Κυριακή 3 Απριλίου μάλλον αποδείχθηκε μια αποτυχημένη ημέρα σε κάποιες από τις εκπομπές που φιλοξενούν πρόσωπα, αναφέρονται στο life style των καλεσμένων τους και στο ευρύτερο μαχητικό πεδίο της σόου μπιζ.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από ένα διάστημα απουσίας από την τηλεόραση καταθέτοντας τις απόψεις του για το #metoo λειαίνοντας τις οξύτητες των δύο υποθέσεων που δικάζονται, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, υπερασπιζόμενος εμμέσως πλην σαφώς τους κατηγορούμενους στρέφοντας τα βέλη του στα θύματα και στοχοποιώντας τα..

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλο αυτό δεν είναι καθόλου λογικό. Αν δεν ήταν γνωστοί αυτοί δεν θα λέγαμε τίποτα. Αν αύριο αθωωθούν αυτοί οι δύο άνθρωποι, όσοι έλεγαν αυτά τόσο καιρό θα πάνε να κλειστούν σε μια τρύπα; Εάν δεν υπήρχε το βάρος της κοινής γνώμης δεν θα είχαν προφυλακιστεί. Νομικά είναι αίολο αυτό που έχει συμβεί. Πόσο αληθινές είναι οι κατηγορίες;»

Βέβαια, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και έχει αφεθεί στα χέρια πλέον της δικαιοσύνης, καθώς κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Είναι, όμως, η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό στην εκπομπή της Σίσσυς Χριστίδου η οποία μένει αμέτοχη, χωρίς λόγο και απουσιάζει από τον τραχύ μονόλογο του καλεσμένου της, όταν εξαγριωμένη σε προηγούμενες εκπομπές κατακεραύνωνε όσους είχαν καταγγελθεί. Αν μη τι άλλο, είναι απορίας άξιο για τη δημοσιογράφο να συμπεριφέρεται ως διχασμένη προσωπικότητα κάτω από την γέφυρα του ίδιου θέματος.

Η δεύτερη εκτροπή της ημέρας προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή σήριαλ -λέμε τώρα- που επανεξέτασε την πολιτική ορθότητα δια του λόγου του και μας μετέφερε όλες τις σεξιστικές του σαχλαμάρες και κυρίως εκφράζοντας με επικίνδυνα σχόλια, όπως η περίοδος «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή… έτρεχα έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγισμός tweets, όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά για το γενικότερο κλίμα της εκπομπής με τον τίτλο «Super Mammy». 

Οι πρώτες καταγγελίες έχουν ήδη γίνει προς το ΕΣΡ και περιμένουμε άμεσα μία απάντηση γι’ αυτό το φρικτό κατασκεύασμα. Δε θα αναφερθώ στις γκέι καρικατούρες, τις ηλίθιες ξανθιές και σε όλα τα κακόγουστα στερεότυπα, όπως συνηθίζει στις ανόητες προσεγγίσεις για ανοήμονες θεατές του. 

Το ζητούμενο, λοιπόν, ποιο είναι; Εκπομπές που εκτρέφουν τέρατα ή ευγενικά συναισθήματα για τον συνάνθρωπο σκορπίζοντας ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και καλοσύνη; Διότι, ο καθρέφτης της τηλεόρασης μας ναι μεν είναι της κοινωνίας, δεν παύει όμως να φιλτράρεται, ώστε να ορθώνει και αρθρώνει ανάστημα σε παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Το μερίδιο δεν είναι για την πίτα της τηλεθέασης, αλλά της ευθύνης απέναντι στους τηλεθεατές. Κι αν για κάποιους, είναι απλώς επιχειρήσεις και δεν έχουν ως στόχο τον εκπαιδευτικό ρόλο της τηλεόρασης, διότι δεν είναι ΕΡΤ, τότε τα επιθυμητά νούμερα που ελπίζουν να τους αναστήσουν, θα είναι συντριπτικά ανεπικερδή.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.