Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στην ΕΡΤ1

Στην ανατρεπτική, την πηγαία, την πιο ευθύβολη στιχουργό του ελληνικού, λαϊκού τραγουδιού, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

«Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»

Ατέλειωτες ήταν οι ιστορίες της ζωής της και πολλοί οι σταθμοί στη διαδρομή της, γεγονότα που μας θύμισε, με τόσο ωραίο τρόπο, η ομώνυμη ταινία του Άγγελου Φραντζή.

Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπέγραψε ο Μίνως Μάτσας, ο οποίος μας μίλησε για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Ο συνθέτης διασκεύασε, αριστοτεχνικά, τις αυθεντικές επιτυχίες, δίνοντάς τους νέα πνοή μέσα από τις ερμηνείες αγαπημένων καλλιτεχνών: Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Ασπασία Στρατηγού, ο Βασίλης Προδρόμου, η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, αλλά και η Ματθίλδη Μαγγίρα μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα της ζωής της μοναδικής στιχουργού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παρέα μας ο πάντα υπέροχος, Κώστας Μακεδόνας, η Χριστιάννα Γαλιάτσου και ο Δημήτρης Κανέλλος.

Ακόμη, μαζί μας και οι ηθοποιοί, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Παναγιώτα Βιτεντζάκη, Ευαγγελία Συριοπούλου, Νεφέλη Κουλούρη και ο δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος.

Το αφιέρωμα συμπληρώνει εξαιρετικό αρχειακό υλικό της ΕΡΤ.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης
Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.