Imiterasu: «Αν η διαφορετικότητα δεν ήταν ακόμη και σήμερα ταμπού δε θα διεκδικούσαμε δικαιοσύνη για τον Ζακ, την Ελένη, την καθαρίστρια, την Ηριάννα και για οποιονδήποτε βεβηλώνεται η ανθρώπινη αξία του»

Η Imiterasu, μία ιδιαίτερη προσωπικότητα στον χώρο των Drag Show, είναι ηθοποιός και εικαστικός. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει περφόρμανς ως Drag Queen. Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου είναι καλεσμένη στο δεύτερο live του Σπύρου Παρασκευάκου στο θέατρο Ειλισσός (Λεωφόρος Βουλιαγμένης και Αγλαονίκης, Αθήνα). 

Την ερχόμενη Πέμπτη (13 Δεκεμβρίου) είσαστε η δεύτερη καλεσμένη στο μουσικό εύθραυστο δωμάτιο του Σπύρου Παρασκευάκου. Μιλήστε μας για την εμφάνιση σας και πως προέκυψε η συμμετοχή σας; Το θέλαμε και οι δύο από καιρό, με αφορμή τη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο στην παρουσίαση νέων συνθετών στο Εθνικό Θέατρο, κι έπειτα ένα κομμάτι που έγραψε ο Σπύρος το ‘Take your time’ όπου στην πρώτη μας πρόβα ήμασταν τόσο χαρούμενοι που δεσμευτήκαμε να το παρουσιάσουμε παρέα.

Τι σχέση έχετε με το βαριετέ, το θέατρο, την ποίηση και το τραγούδι; Το αγόρι πίσω από τη μάσκα της Imiterasu είναι ηθοποιός, εικαστικός και τραγουδάει στο μπάνιο αρειμανίως.

Ασχολείστε πολλά χρόνια με το drag show; Το ελληνικό κοινό πιστεύετε πως έχει την παιδεία να παρακολουθήσει μία τέτοιου είδους περφόρμανς; Η Imiterasu βρίσκεται στην Ελλάδα έναν χρόνο και μισό. Στη χώρα μας υπάρχει εδώ και χρόνια η τέχνη αυτή. Τόσοι διαφορετικοί καλλιτέχνες με όραμα και πολλή δουλειά, μια υγιής πολυφωνία! Όποιος θέλει να ακούσει θα ακούσει.

Παρατηρώντας την αντιμετώπιση σας μέσα από το social media για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ήθελα να σας ρωτήσω, αν σας φόβισε ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι άνθρωποι των μέσων την πράξη αυτή. Η διαφορετικότητα ακόμα και σήμερα, ενώ δεν είναι ένα θέμα ταμπού τι είναι αυτό που μας επιβάλλει συνεχώς να το συζητάμε και το διεκδικούμε; Δε μπορώ να φοβάμαι φοβικούς που παίζουν παιχνίδια εξουσίας στη μνήμη ενός δολοφονημένου ανθρώπου. Μόνο λύπη μπορώ να νιώσω και να πεισμώσω ώστε να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ.
Ο πνευματικός εκφυλισμός είναι πρόβλημα αυτών που κάνουν αυτή τη συνειδητότατη επιλογή. Αν η διαφορετικότητα δεν ήταν ακόμη και σήμερα ταμπού δε θα διεκδικούσαμε δικαιοσύνη για τον Ζακ, την Ελένη, την καθαρίστρια, την Ηριάννα και για οποιονδήποτε βεβηλώνεται η ανθρώπινη αξία του. Μεγαλύτερο όμως ταμπού από τη διαφορετικότητα είναι η φτώχεια. Αν λοιπόν δεν κλωνιστούν από τη συνείδησή τους όσοι καπηλεύονται τους αδύναμους θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει η τωρινή γενιά με γνώση και με στόχο της το ωραίο, και θα το κάνει με τη δουλειά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εύχεστε για το μέλλον και ποια τα επόμενα σχέδια σας; Να έχω μνήμη και υγεία. Για να θυμάμαι τους στίχους και να έχω φωνή στο live που θα κάνω, το ‘Βαρυπενθούσα Σπέκτακλ’, με τον σπουδαίο μου Panú στις 27 Δεκέμβρη. Είστε ευπρόσδεκτοι!