«Κάτι βρωμάει στο ελληνικό θέατρο»

Σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, έξω από το Εθνικό Θέατρο – κτίριο Τσίλλερ, η Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία τοποθέτησε πανό με την φράση «Κάτι βρωμάει στο ελληνικό θέατρο».

Οι φωτογραφίες σοκάρουν, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του πολιτισμού είναι ραγδαίες. Η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, και η αποδοχή της από την υπουργό Λίνα Μενδώνη χωρίς να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Ο χώρος του θεάτρου τις τελευταίες εβδομάδες έχει πληγεί μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα η οποία κατήγγειλε δημοσίως τη λεκτική και σωματική βία που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη.

Ακολούθησαν εκατοντάδες καταγγελίες που σήμερα φτάνουν τον αριθμό των 1000. Το ΣΕΗ πλέον έχει ορίσει Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι ομάδα;

Η Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία υλοποιεί παρεμβατικές, συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις. Είναι μια μυστική καλλιτεχνική οργάνωση που πρόθεσή της είναι να προκαλέσει ταραχή στην κυρίαρχη συζήτηση για τον πολιτισμό.
Ιδρύθηκε μια νύχτα του 2019 στο μπαρ Βυσσινόκηπος εμπνευσμένη από τη Φιλική Εταιρεία. Τα μέλη της είναι και θα παραμείνουν μυστικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού της έργου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ